Захисникові ДАП вдалося врятувати ногу! Всупереч «охороні здоров’я»

Oleksand-inside-2

Олександр, учасник пректу «Біотех-реабілітація поранених», завершує основні етапи лікування. У лютому чоловікові демонтували апарати зовнішньої фіксації, що підтримували зламану гомілку, доки її зрощували клітинні матеріали, принагідно вичистили і змертвілі м’які тканини. Днями ж Олександрові виконали пластику м’яких тканин власним шкірним клаптем. Ще кілька днів, трохи заживе, і Олександр рушить відновлюватися додому.

Муки Олександра тривають більше двох років. Поранення він дістав у бою за Донецьке летовище. Ворожа міна розірвалася зовсім поруч, осколками пошкодило руку та обидві ноги. Руку й ліву ногу вилікували у військових шпиталях, а от із правою ногою не пощастило. Навіть після півтора років лікування та семи операцій складний багатоуламковий перелом ніяк не хотів зростатись.

Oleksand-x-ray-1

Зрештою, допомогли тільки клітини: лікарі клініки ilaya вивели рештки кістки у вірне положення і заповнили місце дефекту культивованими клітинами самого пацієнта. У короткому часі клітини повністю заростили складний перелом, що не зростався більше півтора років.

Олександр народився та виріс у Первомайську Миколаївської області. До війни жив та працював у Києві. Колись активно займався карате. Наприкінці 2013 року приєднався до Євромайдану, а на початку весни 2014 року разом з братом Олексієм прийняв рішення піти добровольцем на Схід. Після виписки з госпіталю боєць перебрався до Миколаївської області.

За лікування Олександра волонтери People‘s Project сплатили майже 400 000 гривень, ще близько 30 000 треба сплатити за додаткові екстрені лікувальні процедури. Всі ці кошти були зібрані в якості благодійних внесків в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». Оскільки держава такі методи лікування не практикує і не фінансує, через спільну позицію МОЗ і нардепів (одні не хочуть визнавати цю технологію лікування, інші не хочуть прийняти рядок бюджету на таке лікування) народні пожертви – єдина для нас можливість лікувати таких тяжких поранених. Інакше ж – ампутації та тяжке довічне каліцтво. Вкотре закликаємо: не лишайтесь байдужими. Шанс на одужання наших захисників у наших із вами руках.

Oleksandr

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа