За матеріалами ДБР судитимуть колаборанта з Херсона, який організовував для окупантів залізничне сполучення з Кримом

Херсонська залізнична дорога

Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього правоохоронця з Херсону, який брав активно участь у налагодженні залізничного сполучення агресорів з Кримом.

Обвинувальний акт скеровано до суду.

Після захоплення обласного центру чоловік відразу підтримав окупаційну владу. Його призначили заступником начальника будівельно-монтажного управління у незаконно створеному загарбниками підприємстві «Херсонська залізнична дорога».

Структура діяла за законами рф, зарплатню фігурант отримував у рублях та особисто преміював підлеглих у валюті країни-агресора.

Він забезпечував сталу роботу установи критичної інфраструктури, брав активну участь у відновленні залізничного сполучення з АР Крим, яке ворог використовував і для перевезення озброєння.

Зловмисник брав участь у проведенні ремонту будівлі залізничного вокзалу в Херсоні, встановленні рентген-рамок для забезпечення безпеки представників окупаційної адміністрації та військових рф, які прибували з АР Крим та інших тимчасово окупованих територій.

Працівники ДБР затримали фігуранта та провели обшуки за місцем його проживання. Наразі він перебуває під вартою, на нього чекає суд. Чоловіка обвинувачують у вчиненні умисних дій спрямованих на допомогу державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво здійснює Херсонська обласна прокуратура.

Отримано з поштової розсилки ДБР

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа