Юний боєць 17 ОМБр збереже ногу завдяки новим технологіям

117Звершилося! Днями одному із юних пацієнтів «Біотеху» Богдану, що воював у лавах 17 ОМБр (нині увійшла до складу 54-ї ОМБр), виконали основну операцію. Богдан отримав поранення більше двох років тому, в грудні 2014-го під Попасною. Ворожа міна жахнула просто під ногами у юнака, ліву гомілку тяжко скалічило. Після тривалого лікування в державних шпиталях у кістці залишився дефект – мов вушко голки, просто посеред кістки утворилася наскрізна дірка.

XR

Лікарі державних шпиталів розводили руками: такі дефекти сучасна українська медицина не лікує, тож запропонувати Богданові якісь дієві методи відновлення лікарі не змогли. Хлопцеві допомогла добра душа, одеська волонтерка Ольга Домбровська: саме вона порадила йому звернутися до «Біотеху», в рамках якого лікують такі тяжкі ушкодження кісток.

218

Днями, в ході оперативного втручання, фахівці заповнили місце ураження спеціальними кістковими чипсами – транспортним матеріалом, густо заселеним клітинами самого бійця. З часом ці вузькоспецифічні стовбурові клітини хлопця мусять заповнити кожну щілинку дефекту великогомілкової кістки і перетворитися на нову кістку фактично монолітної міцності. Кілька тижнів Богдан проведе вдома, за цей час кістка вже трохи зміцниться, а згодом повернеться до клініки на обстеження і подальшу корекцію планів лікування та реабілітації.

На жаль, держава, в особі МОЗ та народних депутатів, відмовляється фінансувати рятування здоров’я наших захисників новими технологіями коштом бюджету, тому все лікування відбувається завдяки зусилям волонтерів. мабуть, це тому, що досі ще жоден депутат не підірвався на міні, і не було загрози ампутації його ніг.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа