Європейські можливості України в Чехії

12181972_917938841605838_774433415_n

Ініціативною групою разом із Інформаційно-аналітичною службою «Європейсько-Східний діалог» (IASEED), яка діє на підставі повноваження від Виставкому – Veletrhy Brno a.s., – створено – Організаційний Комітет Національної експозиції «Україна туристична», який покликаний підготувати й організувати українських представників туристичної сфери у роботі 26-ої Міжнародної виставки туристичного руху GO та 25-ої Міжнародної виставки туристичних можливостей в регіонах REGIONTOUR, що відбудеться 14-17.01.2016 в м. Брно, Чеська Республіка. Мета єдиного, національного павільйону презентація туристичних можливостей України та суб’єктів туризму і рекреації, що дозволить посісти гідне місце у європейській сім’ї народів і наблизити європейський вибір країни.

На жаль, Україна жодного разу не брала участі в одній з найбільших презентацій туристичної індустрії, яка щорічно відбувається в Чеській Республіці з акцентом на регіони і країни Центральної та Східної Європи. Так, наприклад, 2015 року в ній взяли участь 1021 туристична фірма та агенція зі 100 туристичних регіонів та 21 країни світу.

12192663_917938828272506_1687234662_o

12192838_917938858272503_1529515059_o

До складу Організаційного Комітету ввійшли фахівці туристичної сфери та представники громадських організацій з обох країн. Серед основних завдань Оргкомітету – організація українських учасників туристичної сфери у роботі Виставок; співпраця та координація діяльності Оргкомітету з Виставкомом; волонтерська допомога учасникам та відвідувачам з України: організаційно-побутове, візове, транспортне та інше сприяння українським представникам туристичної сфери виставок.

З метою вчасного та повного інформування підготовки й ходу участі українських учасників у роботі Виставок створено Прес-службу Оргкомітету національної експозиції «Україна туристична», яка діятиме як в Україні, так і в Чеській Республіці.

Для того щоб уможливити участь у цих виставках щонайбільшої кількості українських учасників та відвідувачів з України, організатори запрошують до роботи на національній експозиції «Україна туристична» на правах учасників як безпосередньо, так і опосередковано, тобто без фізичної участі представника. Відповідно до рішення Оргкомітету національної експозиції «Україна туристична», встановлена така вартість участі у виставках (в залежності від форми):

1. Очна складає 2 990 грн. із розрахунку на одного учасника – юридичну особу (включаючи реєстрацію та безкоштовний вхід для представників на усі дні роботи виставок).

2. Заочна – 1 990 грн., із розрахунку 10 кг (брутто) рекламно-інформаційних матеріалів (банери, плакати, флеєра, CD-носії тощо) та іншої, в тому числі й сувенірної продукції.

3. Для відвідувачів (туристів) – за фактично понесеними витратами.

До вартості участі у виставці не входять: візові збори, дорога, бронювання житла та проживання, харчування, а також ймовірні екскурсії у Відень, до Праги та у Дрезден. При цьому робота волонтерів, поточні переклади (з іноземних мов) на національній експозиції та послуги екскурсовода по м. Брно для учасників виставок з України безкоштовні.

Терміни подачі Заявок для участі у виставках та відвідання (на правах туристів) останніх, такі: очна і заочна форми (з метою – бути внесеними до Каталогу виставок), кінцевий термін прийняття Заявки – 15 листопада 2015 року, а без внесення до Каталогу виставок кінцевий термін прийняття Заявки – 31 грудня 2015 року. Для відвідувачів виставок (на правах туристів), в разі потреби виготовлення візи – до 30 листопада 2015 року.

Позитивно, що Оргкомітет національної експозиції, в разі потреби, готовий сприяти:

– у візовій підтримці (запрошення від Виставкому) для учасника виставок і туриста;

– у трансферті по м. Брно: Виставком-летовище чи залізничний/автобусний вокзали;

– у бронюванні місць для учасників та туристів в готелі, хостелі чи гуртожитку;

– в організації ділових зустрічей на виставках та/чи наданні перекладача;

– в організації екскурсій (Брно, Відень, Прага, Карлові Вари, Дрезден) та/чи екскурсоводі.

Для зацікавлених в отриманні додаткової інформації про участь та відвідання виставок організатори пересилають повну Інформацію про виставки, а також Умови участі у них з калькуляцією послуг (із розрахунку на одну особу) та Програму ділової поїздки.

Розуміючи нагальність та невідворотність змін в Україні та з урахуванням того вкладу, який робить фактично кожен учасник туристичної сфери у цьому напрямку, а також маючи потенційні можливості країни саме у туристичній галузі, пропонуємо розглянути можливість долучитись до участі у виставці не тільки суб’єктам туристичної сфери, але й фахівцям та представникам органів влади та управління, включаючи й регіональні.

Віримо, що наші пропозиції дозволять не тільки гідно презентувати європейські можливості України, але й знайти достойних партнерів для українських учасників в Європейському Союзі, а також корисно провести час у Чеській Республіці.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа