Яценюк: новий Уряд за 10 днів

Вперше за всю історію незалежності український народ дав конституційний мандат проєвропейським, проукраїнським силам. Коаліційна угода — це серйозний рамковий документ, на підставі якого вже зараз готується проста, чітка і зрозуміла програма діяльності Уряду.
Уряд повинен бути сформований буквально в найближчі 10 днів. Тому що потрібно проводити переговори з МВФ, з нашими міжнародними партнерами. Основне завдання – невідкладно прийняти закон України про державний бюджет, а також весь пакет бюджетного законодавства. Зокрема, це бюджетна децентралізація, додаткові повноваження для органів місцевої влади, податкова реформа, скорочення кількості податків.
Вкотре звертаюся до всіх друзів по коаліції: терміново треба формувати Уряд. Йдеться не про політичні квоти, а про політичну відповідальність новообраного Парламенту, Уряду і Президента. Тому що люди дивляться на владу як на єдине ціле. І вся влада буде нести солідарну відповідальність перед українським народом за виконання кожного пункту і кожної обіцянки, яку ми дали.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа