Як реформувати державний календар: у Києві презентують аналітичний документ за результатами дискусії

commitrash

Триває громадське обговорення реформи календаря державних свят. У Києві презентують підготовану експертами групи «Політика національної пам’яті» Реанімаційного пакету реформ Зелену Книгу «Виклики законодавчого регулювання календаря державних свят».

У документі проаналізовано ключові події з 1917 року, що впливали на формування календаря свят, міжнародний досвід, аналіз поточного нормативного регулювання, позиції зацікавлених сторін роботодавців та профспілок, різні думки щодо дискусійних дат, таких як 8 березня, 1-2 травня та 9 травня, а також розглянуто різні варіанти реформи.

15 грудня, п’ятниця

10.00

Український кризовий медіацентр, вул. Хрещатик, 2

Учасники презентації:

  • Анна Олійник — аналітик Центру досліджень визвольного руху, співавторка аналітичного документу «Виклики законодавчого регулювання календаря державних свят. Green paper»;

  • Олена Суслова — правозахисниця, експертка з ґендерних питань;

  • Едуард Курганський — представник бізнес-спільноти, власник компанії «Лессі»;

  • Ганна Байкєніч — Український інститут національної пам’яті.

Модератор — Володимир Бірчак, науковий співробітник Інституту історії церкви Українського католицького університету.

Реформування державного календаря свят є важливою складовою реформи політики національної пам’яті, а також актуальним завданням економічного порядку, переконані автори документу.

«Надмірна кількість неробочих святкових днів негативно впливає на економічну ситуацію в країні, мінімізує можливості роботи з інвесторами та донорами і назагал формує негативну репутацію бізнес-потенціалу України у світі. З іншої сторони, існуючий календар свят, що певною мірою залишився в спадок від СРСР, провокує суспільну конфліктність», — йдеться у документі.

Зелену книгу (Green Paper) «Виклики законодавчого регулювання календаря державних свят» підготували експерти групи «Політика національної пам’яті» Реанімаційного пакету реформ завдяки інституційній підтримці ГО «Центр UA».

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа