Вже не відріжуть: в проекті «Біотех» врятували ногу скаліченого бійця

MAIN15

Щойно до проекту «Біотех-реабілітація поранених» долучився новий боєць, як один зі старих бійців намірився проект полишити. Ну, як полишити – не просто завтра, скочив у вікно та й побіг, адже до повного відновлення ще не так близько. Але сьогодні можна точно сказати: найстрашніше уже позаду, і Володимир, якому загрожувала ампутація та тяжке каліцтво, впевнено став на прямий шлях до одужання у повній мірі.

Володимир наступив на міну, повністю відірвало п’ятку, тож у проекті він числиться із категорії найтяжчих пацієнтів.

41

Поза межами проекту така травма вважається вироком усій нозі, лікарям вона не під силу: у державних шпиталях та лікарнях такі ноги відрізають і не морочаться, а поранених довіку ставлять на протез. Лікарі ж клініки ilaya, на базі якої і існує проект «Біотех-реабілітація поранених», успішно компенсують цей складний дефект за допомогою клітинних технологій.

Inside-wounded-heel-2

От і Володимир: чоловікові виростили нову кістку та вростили її на місце у нозі, крім того, вправно компенсували порвані м’які тканини у ході пластичних операцій. Тепер Володимир має чудову, лиш тільки трішки волохату п’ятку, може вповні спиратися на ногу і, зрештою, забути про каліцтво. Справа за малим: тепер лікар Володимир Оксимець, мов конструктором, грається з новою кісткою і відновлює природній механізм руху стопи.

113

Нині за допомогою апарату Ілізарова Володимир Михайлович витягує м’яз та ахіллове сухожилля, а коли воно досягне фізіологічної довжини, його прифіксують до нововирощеної кістки.

24

Відновлювати бійців, вирощувати їм нові руки, ноги, кістки та суглоби, лікарі можуть виключно коштом пожертв на рахунок проекту «Біотех-реабілітація поранених». Сама ж держава таке лікування не фінансує: за думкою очільників МОЗу, комплекси традиційних методів лікування, що призводять до ампутацій чи роблять людей до скону тяжкими інвалідами, це значно краще, аніж фінансувати хоча і новітні, але дієві методи лікування.

14

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа