Вибух на Азовському морі

При виході з Керченської протоки 24.10.2020 року ввечері стався вибух на російському нафтовому танкері «Генерал Азі Асланов», що належить компанії Palmali. За попередніми даними це сталося через порушення техніки безпеки або проведенні вогневих робіт при витоку парів палива в баластному відсіку судна. На борту перебували 13 членів екіпажу. Вибухом за борт викинуло три людини. Співробітники МНС врятували 10 людей, їхній стан задовільний, пошуки ще трьох – боцмана, матроса і практиканта – тривають. Судно йшло порожнім з порту «Кавказ» в Ростов-на-Дону.

Про це повідомляє прес служба Асоціації рибалок України.

Після потужного вибуху частина металу на палубі вивернуло назовні, в результаті судно нахилилося на правий борт, в ньому утворилося кілька пробоїн, але загрози затоплення немає (крен мінімальний – близько трьох-семи градусів). Постраждав один з восьми танків для палива, але витоку, як повідомляється, не відбулося.

У пошукових заходах беруть участь два вертольоти і судна, що проходили повз – «Братськ», «Олександр Сізонцев», «Сіріус», «Григорій Бугров», «Сормовський 3058», «Волганець 146» і «Імпульс». Всього для ліквідації наслідків події залучено 102 людини і 14 одиниць техніки

 

За прогнозами погода не буде заважати проведенню пошуково-рятувальної операції.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа