Встановлення бліндажу у ворога перед носом! (відео, фото)

Заради цього відео волонтери ризикували життям

Зведена команда волонтерів привезла морпіхам, що тримають оборону під Маріуполем, чергову партію допомоги в рамках благодійного проекту «Захисники Маріуполя». Крім того, волонтери на власні очі побачили, як військові встановлюють на передовій один із бліндажів, який Всеукраїнський центр волонтерів Peoples Project виготовляє для військових у рамках проекту «Польові бліндажі». Певний час тому волонтери вже передавали морпіхам чотири таких самих бліндажів.

271

631

66

811

67

Під Маріуполем зараз вкрай гаряче — ворог продовжує обстріли по усій лінії зіткнення. Тож команда волонтерів вкотре рушила сюди, на передову. І, користуючись нагодою, привезли морпіхам найнеобхідніше спорядження і деякі приємні сюрпризи. Більше того, волонтерам вдалося відзняти, як морпіхи встановлюють один із цих бліндажів!

Дорога до цієї позиції, просто на передовій, прострілюється ворогом, тому добиратися довелося швидко і обережно. Хлопці стягнули до окопів останні дошки, інші морпіхи вправно викопали котлован. Трохи роботи, кілька годин часу, і міцне й затишне укриття вже змонтовано! Зовні бліндаж здається наче і невеликим, проте у ньому з комфортом будуть жити до десяти морпіхів. А без комфорту, просто аби вберегтись від осколка чи кулі, кількість людей, які можуть сховатися у бліндажі, зростає на кілька порядків.

Тут, на цій позиції, захист – дуже актуальне питання. Дуже скоро це буде одна із найгарячіших точок на лінії оборони. До ворога тут буквально подати рукою, ворожі позиції звідси за кілька сотень метрів. Тож бліндаж, де у найгарячіші моменти наші захисники можуть сховатись від обстрілів, буде тут надзвичайно доречним.

Максим Рябоконь, керівник People’s Projectвідзначив: серед військових зароджується своєрідне нове змагання, #БліндажЧеллендж. Адже ці бліндажі одночасно встановлювали і тут, морпіхи, які захищають Маріуполь, і у Промці під Авдіївкою, куди волонтери також передали пять бліндажів для бійців 72 ОМБр.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа