Ворог з Криму не пройде: спецзагін прикордонників готовий до будь-яких інцидентів

Останні кілька днів видалися для України дуже тривожними. Російські окупанти вдалися до цілої низки цинічних та нахабних провокацій на межі з тимчасово окупованим Кримом, звинувативши в них Україну. У повітрі, як і два роки тому, знову повисли тривожні питання: невже це привід до війни? Невже це підготовка до широкомасштабного вторгнення?

Координатору центру волонтерів People’s Рroject http://www.peoplesproject.com/Максиму Рябоконю https://www.facebook.com/ryabokon.maxim?fref=tsвдалося поговорити із бойовим офіцером, командиром спецпідрозділу Державної прикордонної служби України, що дислокується неподалік від кордону з тимчасово окупованим Кримом.

Саме ці мужні чоловіки, у разі відкритої агресії, приймуть на себе перший удар знавіснілого ворога з півдня.

гл погранц

“Звісно, хотілося б, аби ця чергова провокація обмежилася простим брязканням зброї. Але, як відомо, хочеш миру — готуйся до війни, тому розслаблятися ми просто не маємо права.” – каже командир спецпідрозділу з позивним “Доцент” – “Зі зрозумілих причин, подробиць ми вам розповісти не можемо. Проте ми впевнені у своїх силах. Про які б бойові задачі не йшлося — чи то прямий вогневий контакт з ворогом, чи супровід інших військових формувань, чи якісь специфічні завдання — ми всеціло готові до будь-яких несподіванок. Готові і морально, і матеріально — ми маємо, чим зупинити агресора.

Приємно відзначити й інший момент. Свого часу ініціатива “Прикордонний спецназ” http://www.peoplesproject.com/special-forces-border/ викликала певні нарікання — мовляв, навіщо забезпечувати вузькопрофільні спецзагони прикордонників, які розташовано навіть не у районах бойових зіткнень? Адже ризик агресії таки мінімальний, і активні бойові дії обмежуються хіба локальними сутичками із сепаратистами.

Нині ж, у відповідь на чергові пропозиції допомоги, командир спецзагону переконує: питання де і як дістати необхідне спорядження залишилися у минулому. Всі потреби підрозділу перекрито, і загін може сконцентруватися на виконанні профільних завдань.

“Завдяки волонтерській допомозі наш підрозділ укомплектовано за максимальними потребами. Ворог не пройде. І будьте певні – це не просто слова,” – стверджує “Доцент.

Що ж, лишається сподіватись, що період тривожного очікування, як завжди, закінчиться черговим принизливим пшиком з боку потенційного ворога. Проте і розслаблятися ми права не маємо. Не всі загони, які протистоять різноманітним личинам окупанта, мають усе необхідне. І хто зна — де і коли наступного разу знадобиться наша із вами допомога?

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа