Волонтери зібрали кошти на «Кровомобіль», що рятуватиме життя на передовій

Копійка до копійки, українці зібрали 461 695 гривень для придбання «Кровомобіля» – спеціально оснащеного транспорту зі спеціальним обладнанням, що дозволяє перевозити кров, суворо дотримуючись температурних режимів. Він допоможе оперативно підвозити кров та її компоненти тяжкопораненим військовослужбовцям у зоні АТО та рятувати життя наших воїнів.

Сьогодні ситуація із переливанням крові пораненим просто на фронті досить сумна. Військові лікарі стабілізують пораненого і намагаються доправити його до найближчої лікарні, де є кров для переливання. Втрачається дорогоцінний час, а шанси на виживання стрімко зменшуються. Ми ж вирішили змінити цю ситуацію докорінно: везти не пораненого до крові, а кров – до пораненого.

Збір коштів на закупівлю «Кровомобіля» та його обладнання ми почали в грудні 2016 року. Не минуло й двох місяців, як за допомогою платформи www.peoplesproject.com було повністю зібрано усю необхідну суму. Ми отримували надходження від 20 гривень до 10 000 доларів США, і ми щиро вдячні кожній небайдужій людині!

Ініціатором та натхненником проекту став Ростислав Зауральський – лікар-трансфузіолог, який вже тривалий час намагається вирішити проблему переливання крові в умовах фронту. Ростислав Зауральський вже обладнав перший із «кровомобілів», який тривалий час виконував свої бойові завдання у зоні АТО і врятував не одне життя. Відтепер оперативна доставка крові до поранених здійснюватиметься на сучасному надійному авто та із найкращим спеціальним обладнанням.

Як же діє «Кровомобіль»? Щойно з’являється повідомлення, що українського бійця поранено — «Кровомобіль» підхоплює необхідне у найближчій лікарні та мчить рятувати життя. У діяльності проекту задіяні лікарні, наближені до лінії фронту, в яких створено оперативний резерв крові саме для потреб «Кровомобіля». Ця система дозволяє оперативно компенсувати крововтрату протягом «золотої години» і максимально реалізувати шанс на порятунок пораненого.

Варто зазначити, що «Кровомобіль» – не разова ініціатива, що втратить актуальність із закінченням війни. Його потенціал у мирному житті – величезний! Відлагоджена система оперативної доставки крові – постійна нагальна потреба медицини катастроф. Тож це приноситиме користь ще багато років та врятує не одну сотню життів.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа