Волонтери врятували життя 12-м обпеченим за клітинною технологією

Зазвичай опіки лікують пересадкою штучної шкіри. Рана загоюється рубцем, що обмежує рухи та призводить до багатьох інших проблем у процессі життя. А при значній площині та глибині обпеченої шкіри пацієнту загрожує смерть, адже найбільша небезпека при опіку тіла – це інтоксикація. Чим довше тканини людини залишаються невідновленими, тим менше шансів в людини вижити.”Банк шкіри” http://www.peoplesproject.com/bank-shkiri/ спрямований на втілення сучасної медичної допомоги в життя в нашій країні. Досвід світових клінік вже довів дієвість клітинної технології, зараз результати можемо оприлюднити і ми – 12 найважчих випадків, 12 врятованих життів.

Цей проект ми створили півтори роки тому. Його бюджет складав майже два мільйони гривень і швидко вдалось зібрати гроші на втілення унікальної технології регенерації в життя завдяки підтримці меценатів, і особливо – фармацевтичної фірми «Дарниця» http://www.darnitsa.ua/Компанія пожертвувала для проекту 800 000 гривень. В постраждалих з’явився значний шанс вилікуватись.

Іншими учасниками проекту виступили медична компанія ilaya, яка забезпечує накопичення і культивування клітинного матеріалу, Київський міський опіковий центр, на базі якого проводиться лікування пацієнтів, і ми – Всеукраїнський центр волонтерів «People`s Project», забезпечили збір необхідних коштів.

Насправді, коли стає питання – якомога швидше врятувати людину, треба використати всі існуючи технології. За проектом «Банк шкіри» http://www.peoplesproject.com/bank-shkiri/, для лікування опіків беруть матеріал з банку клітин. Ці клітини мають перевагу над медикаментозним лікуванням або використанням штучної шкіри. Оскільки дозволяють швидше досягти ефекту. Результатом – врятуване життя. Технологія також дозволяє регенерувати тканини і нарощувати шкіру замість загоєння рани рубцем. Про це все детально ви зможете прочитати на сторінці проекту за цим посиланням. А зараз – просто перегляньте історії лікування паціентів.  Всі вони майже не мали надії на одужання, але всі зараз почуваються добре.

«Зараз всі пацієнти чудово почувають себе, вони повернулися до повноцінного життя. Лікування принесло високі результати, що добре помітно на наших фотозвітах, – розповідає керівник проекту «Банк шкіри. Лікування опіків» Олексій Шершньов – Завдяки клітинним технологіям лікарі змогли якісно відновити пошкоджені тканини пацієнтам, адже зараз місця опіків вкриті дермою, а ні грубими рубцями, як це буває при подібних травмах. А це – зовсім інша якість життя. Крім того, при важких опіках клітинні технологій фактично рятують життя людини, швидко відновлюючи значні ділянки шкіри».

Постійний резерв Банку шкіри становить 5 млрд. Протягом 2015-2016 років у рамках проекту було виконано відновлення шкіри за допомогою клітинних технологій 12 пацієнтам, які отримали глибокі опіки до 43% поверхні тіла. Для цього було використано 0,9 млрд клітин, або 12,8% від резерву банку шкіри медичної компанії ilaya. Таким чином, у Банку шкіри ще залишається  4,1 млрд клітин, які використовуватимуться у майбутньому. Лікування виконувалося у Київському міському опіковому центрі під керівництвом професора Георгія Козинця.

Без вашої підтримки проекту і без фармацевтичної фірми “Дарниця”, http://www.darnitsa.ua/ нам би не вдалось створити Банк шкіри http://www.peoplesproject.com/bank-shkiri/  і втілити його в життя. Дякуємо всім меценатам і всім ти, хто допоміг грошима, чи поширенням інформації. Ви всі – наша перемога! Лише завдяки вам ми відчуваемо силу єдності. Нізький вам уклін!

За проектом “Банк шкіри” http://www.peoplesproject.com/bank-shkiri/ гроші вже давно зібрані, проект набирає обертів. Але в нас є ще проекти, котрі потребують фінансової підтримки. Зверніть увагу на лікування клітинними технологіями кінцівок за проектом “Біотех-реабілітація поранених” http://www.peoplesproject.com/biotech/. Хлопцям потрібна ваша допомога!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа