Волонтери придбали активні навушники для морпіхів

Бійці, хто тримає позицію на пагорбі?

Га? Дякую, пане командир, ми вже поснідали.

Жарти жартами, та погіршення слуху — одна із болючих проблем кожного, хто брав участь у бойових діях. Навіть не контузії від близьких вибухів, а й просто стрільба зі зброї — це загрозливе навантаження на органи слуху. Постійне бахкання зброї, тим більше, на гарячих ділянках фронту, де бійці змушені стримувати ворога постійною стріляниною, звісно ж має наслідки — як короткострокові, так і у подальшій перспективі. Слух втрачає гостроту, проходить певний час — і от демобілізований боєць вже має сенсорну туговухість і через силу розбирає окремі слова.

мп_html_8fbfbb30

Та вихід є — завдяки несподіваній допомозі «People’s Project» від нашого спонсора, який тихо та скромно переказав на проект «Захисники Маріуполя» аж 25 тисяч гривень, ми одразу ж придбали для морпіхів, що тримають оборону під Маріуполем, десять пар активних навушників. Вони влаштовані таким чином, що вільно пропускають звуки певного діапазону гучності — солдат зможе почути, коли до нього звертаються або ж хтось підозріло шарудить у кущах, а от різкі звуки пострілів та вибухів ці навушники моментально «зрізають» та приглушують до комфортного для слуху рівня.

Певні, гранатометники та кулеметники морпіхів матимуть гострий чутливий слух, влучно і швидко стрілятимуть на кожен найменший шерех і ніколи не перепитуватимуть «хто там?» двічі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа