Волонтерка з Іспанії стала хрещеною матір’ю для сина бійця, який бореться з каліцтвом

Волонтерка з Іспанії стала хрещеною матір_html_b1e9036b

Юний Андрій Сергійович та його хрещені батьки. Фото: Facebook Тетяна Подмазко

Рани та каліцтва, роки бездіяльності державних лікарів та остеомієліти, десятки операцій та місяці болісного й марного очікування — з усіма цими наслідками лікування в державних шпиталях та лікарнях ми маємо справи у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». Та сьогоднішня новина буде по-людськи світла й приємна.

У Сергія, одного із наших найтяжчих пацієнтів, сталося хороше — днями пройшли хрестини маленького сина! Сам Андрій Сергійович поки що лише смішно морщить носик і невдоволено пищить. Що поробиш — вік такий, та й роблять усяке незрозуміле. Сам же Сергій спостерігав за церемонією з лікарняного ліжка за допомогою відеозв’язку. До речі, хрещеною матір’ю Андрійка стала волонтерка пані Марія Вертецька. Вона завітала на Львівщину, де і проходила церемонія,  із сонячної Іспанії. Саме вона значною мірою зробила усе можливе, аби пан Сергій не лише відпочив у Іспанії після поранення, а і почав отримувати адекватну медичну допомогу. Про все це — у сюжеті «5 каналу».

Зараз, після безрезультативного лікування у державних шпиталях та певної реабілітації за кордоном, Сергій проходить курс лікування у столичній клініці ilaya, де фахівці фактично вирощують наново стегнову кістку. Сам чоловік жартує: каже, будемо разом із сином вчитися ходити. Жарт досить сумний — лікування тривале і болісне, тож Сергієві дійсно доведеться вчитися ходити наново. Але є і примне — ходити не на страшному протезі та милицях, а, зрештою, на власних ногах!

Волонтерка з Іспанії стала хрещеною матір_html_262a0619

Тільки клітинні технології та ваші пожертви дають Сергієві надію на одужання

Високотехнологічне лікування стало можливим завдяки синергії зусиль багатьох громад — і волонтерів «Peoples Project», які вже сплатили значну частину рахунків за лікування пана Сергія коштом народних пожертв; і об’єднань українців, що живуть в Іспанії — вони надають посильну допомогу і просто багатьом українським пораненим бійцям, і, зокрема, зібрали значну суму коштів на лікування Сергія; і, зрештою, лікарям клініки ilayaадже подібні технології в Україні поки що застосовують лише тут.

Щиро сподіваємось, що у Сергія попереду й інші приємні події, повязані з дітьми та онуками. Між тим, шанс вільно спілкуватися із родиною, обіймати дітей власними руками, грати з ними у ігри на власних ногах, ми хочемо подарувати й іншим тяжкопораненим бійцям. Держава лікування за допомогою клітинних технологій поки не фінансує, тож повернути наших хлопців до нормального життя ми можемо лише коштом ваших пожертв. Кожна гривня вашої допомоги у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» для багатьох тяжкопоранених бійців дійсно є чи не останнім шансом повернутися до нормального життя.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа