Вільні Люди зустрілись з українською молоддю США

На запрошення Організації оборони чотирьох свобід України (США), керівник Проводу “Вільних Людей” Андрій Левус та його заступник Сергій Кузан зустрілись з українською громадою в Елленвіл. Метою візиту стало обговорення поточної ситуації, донесення актуальної та достовірної інформації про внутрішньополітичну ситуацію в Україні, а також пошук найоптимальніших варіантів спільної роботи.

usrog2

“Якою є місія української людини в 21 столітті? У сучасному світі немає аморфних націй. Говорять, що нація – це кровно-духовна спільнота. Насправді, люди по-різному себе уявляють, особливо ті, що живуть не в Україні, а в діаспорі. Треба зрозуміти, хто такий українець, щоб відчувати свою приналежнiсть до української родини, щоб кожен з нас знайшов, чим може бути корисний українській родині”, – звернувся до молоді Андрій Левус.

26231161_1601402009913722_270071686195820633_n

Світове українство – потужна сила, що впливає на перебіг російсько-української війни. Згуртована громада допомагає військовим на фронті, лобіює українські інтереси в парламентах своїх держав, всіляко підтримує Україні у боротьбі за незалежність. “Вільні Люди” ще з початку Революції Гідності співпрацюють з українською громадою за кордоном, аби спільними зусиллями ефективно впливати на ситуацію – як всередині України, так і за її межами.

26219670_1601402163247040_4794227966519682281_n

“Українсько-американські політичні відносини настільки поєднані, що всі наші дії тут, у США, миттєво відображаються в українському політичному житті, і навпаки. Україна теж впливає на політичне життя Сполучених Штатів. Україна є частиною великого глобального світу. Скрізь, де живуть українці, є змога впливати на розвиток подій. Питання в тому, щоб наші впливи відбувались в одному напрямку, тому що кожен має своє уявлення про Україну. Часто відсутня одна точка, де б всі могли сконцетрувати свої зусилля і досягти 100% результату. Нам бракує концентрації на одній цілі. Це прекрасно, що є багато громадських ініціатив, але слід концентрувати свої зусилля”, – зазначив Андрій Левус.

За словами Сергія Кузана, ледь не кожен знає, що сучасна російсько-українська війна є гібридною. Але далеко не кожен розуміє, що це означає. “Це – нові виклики і загрози, нові форми і методи боротьби. У війні, що охоплює всі сфери життя, кожен – справжній воїн зі зброєю в руках. Навчитись стріляти – ось завдання, що потребує термінового виконання”, – зазначив Serhii Kuzan.

kuzan9

З українською молоддю також поспілкувались професор Serhiy Kvit, головний редактор тижневика «Шлях Перемоги» Віктор Рог, провідні діячі США професор Володимир Зарицький, Голова ООЧСУ Esteban Kaczurak, директор офісу Центру Відносин США-Україна у Вашінгтоні Mykola Hryckowian, Голова Світової Управи Спілки Української Молоді Андрій Бігун.

usrog1

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа