Вільна торгівля між Україною і Канадою почнеться 1 серпня

Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою набуде чинності 1 серпня 2017 року. Про це повідомляє Посольство України в Канаді, яке отримало від канадського уряду відповідну ноту.

«Міністерство закордонних справ, торгівлі і розвитку з приємністю інформує Посольство про завершення внутрішніх процедур Канади, необхідних для набуття Угодою чинності, – говориться у тексті ноти, оприлюдненому Посольством. – Таким чином, згідно з розумінням Канади, Угода набуде чинності 1 серпня 2017 року.»

CUFTA

Угода про вільну торгівлю між Україною і Канадою була підписана у Києві 11 липня 2016. Верховна Рада України ратифікувала її 14 березня 2017. Президент Порошенко підписав закон про ратифікацію 3 квітня.

«У нас подвійне відчуття: фініш і старт – два в одному, – ділиться Андрій Шевченко, Посол України у Канаді. – Це історичний момент, який підсумовує колосальний пласт роботи наших дипломатів і політиків. Але це і початок набагато значимішого етапу: час наповнювати цю Угоду життям – контрактами, робочими місцями та інвестиціями.»

Угода з 1 серпня скасує 98% тарифів на українські товари, які продаватимуться до Канади. Для канадських товарів одразу скасовується 72% тарифів, а упродовж 7 років безмитний експорт виросте до 98%. Угода також взаємно відкриває ринки державних закупівель. Окремі розділи Угоди захищають електронну комерцію та інтелектуальну власність.

«Я хочу, щоб цю новину почули українці, які займаються бізнесом і шукають нові ринки, – каже Посол Шевченко. – Ми знаємо, що нам є що запропонувати споживачу за кордоном. На канадському напрямку тепер є всі умови – торгувати, примножувати спільно достаток і робити наші обидві країни успішнішими.»

Упродовж минулого року Канада та Україна підписали Угоду про вільну торгівлю, Угоду про оборонну співпрацю. Канада також подовжила на 2 роки військову тренувальну місію UNIFIER в Україні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа