«Війна на колесах». 55-й автобат «Чорний ліс»

Понад п’ять років триває війна на Сході України. Коли йдеться про бої, передусім згадуємо про десантників, артилеристів, танкістів… Проте оборона неможлива без участі військового транспорту. Неабияке місце в цій справі займають ті, хто долає усі перепони і бездоріжжя, під обстрілами й під свист «Градів» мчить, щоб доправити вантаж. Надважливий вантаж, іноді від якого залежать фінал бою, життя бійців, мирного населення й, зрештою, доля усієї держави.

Дороги війни… Поблизу них може повсякчас чатувати підступна небезпека. Ці дороги назавжди закарбувалися в пам’яті офіцерів 55-го окремого автомобільного батальйону.

Про важкий і важливий досвід доправляння всього необхідного на бойові позиції повідають ветеран Збройних сил України підполковник Сергій Ткаченко та випускник кафедри військової підготовки Військового інституту Київського національного університету ім. Тараса Шевченка лейтенант Андрій Тищенко. Нині вони демобілізовані, а під час служби виконували бойові завдання з ракетно-технічного та артилерійського забезпечення ЗСУ на території Донецької та Луганської областей. До того ж Сергій Ткаченко – людина творча, автор тексту гімну батальйону та чималої кількості віршів про війну, що увійшли до збірки «Півсотні п’ятий автобат «Чорний ліс»», виданої до п’ятої річниці з дня створення батальйону.

Із творчістю та спогадами ветеранів познайомимось у музеї. Зустріч відбудеться у просторі музейної експозиції «Український Схід» і стане невід’ємним складником проекту «Слово свідка».

10 листопада 2019 р., 11:00

Київ, вул. Лаврська, 27

Головна експозиція музею

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа