Відбулася презентація інтерактивного проекту – інтернет-вікторини «НАТО КВЕСТ»

7 грудня  в Хмельницькому національному університеті відбулася презентація інтерактивного проекту – інтернет-вікторини «НАТО КВЕСТ». Проект, що існує вже рік, підтримується Центром інформації та документації НАТО та Міністерством освіти і науки України. В заході взяли участь викладачі, студенти ХНУ та учасники АТО з Хмельницького.

За словами автора проекту, президента Українсько-словацького центру партнерства Михайла Колібабчука, «НАТО КВЕСТ» незабаром буде перетворено на найбільш потужний український медіа-портал про Північно-Атлантичний Альянс.

«В 2016 році планується відправка другої групи переможців «НАТО КВЕСТУ» до штаб-квартири НАТО. Місія України при НАТО в жовтні 2015 року високо оцінила ідею проекту. Так що чекаємо на продовження», – підсумував Михайло Колібабчук.

Він також повідомив, що НАТО розширяє допомогу Україні в рамках програми «Наука заради миру і безпеки»; штаб-квартира Альянсу приймає на стажування українських випускників, а також продовжує підтримку проектів, спрямованих на реабілітацію та перенавчання учасників АТО. В таких програмах, маючи позитивний досвід попередніх років, буде брати участь і ХНУ, його працівники і студенти. Деталі таких програм та стажувань з наступного року буде описувати «НАТО КВЕСТ».

В свою чергу радник міністра освіти і науки Сергій Пархоменко, який виступив перед студентами з лекцією про політичний і військовий аспект співпраці України з НАТО і який так само нещодавно побував з візитом в штаб-квартирі Альянсу, повідомив:

«НАТО визнає конфлікт на Донбасі російською агресією. Саме НАТО з усіх міжнародних структур дає найбільшу дипломатичну, фінансову і політичну підтримку. Військові Альянсу готові до повноцінного військового конфлікту з Росією, хоча цього не прагнуть політичні лідери країн НАТО. В економічному і військовому змаганні Росії НАТО не перемогти», – розповів Сергій Пархоменко.

Про важливість співпраці України з НАТО найкраще сказали учасники АТО:

“Думаю, якби Україна була в НАТО, нічого б цього не було, не було б цієї війни взагалі”, – відзначив капітан ЗСУ Андрій Рибцов.

Центр зовнішньополітичних досліджень ОПАД

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа