Від нового року ЗСУ отримали батальйонний комплект танків

lbtz_1-1

Бронетанкові частини ЗСУ отримували оновлені та модернізовані Т-64 і Т-72.

Сьогодні прес-служба Концерну “Укроборонпрому” відзвітувалась про новий епізод передачі озброєння для частин Збройних Сил України: Львівський бронетанковий завод відвантажив п’ять модернізованих танків Т-64 та Т-72.

Показово, що і в цьому релізі прес-служба “Укроборонпрому” наголосила, що замовлення на п’ять одиниць Т-64 і Т-72 ЛБТЗ виконав “за умов обмеженого фінансування”.

Зазначається, що ці танки було укомплектовано сучасними системами управління вогнем, внутрішнього і зовнішнього зв’язку та комунікації, приладами денного та нічного бачення, камерами заднього виду, супутниковою навігацією та динамічним захистом.

Також, як наголосили в “Укроборонпромі”, це була друга партія танків, яку Львівський бронетанковий завод передав українському війську. Перша партія налічувала “понад 10 одиниць” відновлених і модернізованих Т-64 і Т-72. Показово, що і про цю партію була примітка, що замовлення виконане “за умов обмеженого фінансування”.

7af60510ef81d885На модернізованому фахівцями ЛБТЗ Т-72 відсутній інфрачервоний прожектор “Луна”, що говорить про наявність тепловізійного прицілу нового покоління

Якщо ж узагальнити усю наявну інформацію про танки, що були передані від оборонної промисловості Збройним Силам України, то сумарно виходимо на 33 бойових машини, або ж батальйонний комплект танків.

Зокрема, у березні цього року Харківський бронетанковий завод відзвітувався, що передав ЗСУ дев’ять відновлених танків Т-64 зразка 2017 року. Київський бронетанковий завод на початку березня цього року передав нашій армії партію в п’ять модернізованих танків Т-72, на початку квітня цього року – ще три таких машини.

Будь-які замовлення для вітчизняних оборонних заводів та будь-які поставки техніки і зброї для ЗСУ – безумовно, позитив.

Але потрібно також нагадати, що один із флагманів української бронетанкової промисловості, Завод імені Малишева знаходиться в перманентній кризі.

Серійних замовлень на 2021 рік підприємство не має. Втім, замість системного вирішення проблем цього заводу “Укроборонпром” вирішив умити руки, а точніше – опертись на заяву однієї з профспілок підприємства – “Захист справедливості”, яка заявила, що на заводі майже все добре, а всі інші – брешуть.

Водночас, говорячи простою мовою, очільник “Укроборонпрому” Юрій Гусєв вирішив “умити руки” і заявити, що порятунок “Заводу ім. Малишева” – це задача його керівництва.

 Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа