Ветерану боїв під Дебальцевим біотехнологіями відновили зв’язки коліна

До клініки ilaya завітав один із учасників проекту «Біотех-реабілітація поранених». Павло приїхав, аби пройти плановий контрольний огляд і одразу ж вирушити додому: основний період лікування завершено, у подальшому чоловік приїжджатиме лише на профілактичні огляди. Три місяці тому лікарі провели складну операцію на коліні: Павло тяжко травмував зв’язки у зоні АТО, тож медичні фахівці мусили проводити реконструкцію за рахунок власних тканин пацієнта. Насьогодні результати лікування можна вважати цілком успішними. Коліно Павла ще не працює у повну силу, проте подальшу розробку суглоба чоловік проводитиме вже самотужки, у стінах рідної домівки. Більше того, до клініки хлопець приїхав на власних двох, без жодних милиць чи паличок. Лікування стало можливим завдяки волонтерам «People’s Project»: усі рахунки оплачено коштом народних пожертв, зібраних в рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених».

18

Без милиць та палиць: сьогодні Павло впевнено стоїть на власних двох

Травму Павло отримав ще півтора роки тому, коли служив під Дебальцевим. Уперше травмувався, спускаючись із терикону у повному спорядженні — невдало ступив, і аж засичав від болю. З часом біль стих, та ногу наче зурочили: Павло і далі травмував коліно раз за разом. Терпів мовчки, до лікарів не звертався, аж поки, вже після демобілізації, нога набрякла, наче колода, і практично перестала згинатись.

35

Перші дні лікування: нога практично не згинається

На превеликий жаль, державна медицина хлопцеві не допомогла: лише ортопеди-травматологи клініки ilaya на чолі з досвідченим Володимиром Оксимцем змогли запропонувати прийнятний варіант лікування. Павло згодився, волонтери зібрали необхідну суму, і, зрештою, у серпні цього року лікарі провели реконструктивну операцію. Роботи попереду ще багато — розробляти нові зв’язки, наново звикати до повноцінної ходи без обмежень. Та хлопець сповнений оптимізму: відтепер ніщо не завадить йому жити повноцінним життям.

На власних двох! «Біотех» поставив на ноги чергового бійця_html_63164fe9

Успіх лікування – привід щирої радості для кожного хорошого лікаря

Надію на подальше відновлення ми можемо подарувати і іншим бійцям: навіть попри те, що держава високотехнологічне лікування поки не фінансує, наші із вами зусилля дають колосальний результат.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа