В Україні вперше модернізували командирський танк Т-64БВК (відео)

Т-64БВК

На відміну від застарілих радянських версій, модернізований Т-64БВК може буквально “на ходу” забезпечувати зв’язок на далекі відстані.

ДП “Харківський бронетанковий завод” (входить до складу ДК “Укроборонпром”) вперше за час Незалежності України провело глибоку модернізацію командирського танка Т-64БВК.

Як зазначила прес-служба Концерну, оновлена версія командирської машини вже пройшла типові випробування.

 

Модернізований Т-64БВК отримав “типовий” пакет оновлень, як то сучасні прилади спостереження, зокрема тепловізійні, телевізійну систему спостереження за задньою півсферою, новітню апаратуру супутникової навігації та командирську башту з кулеметом НСВТ калібру 12,7 мм. Також були була проведена заміна приладів освітлення, апаратури внутрішнього зв’язку та комутації, передніх викидних щитків тощо.

Т-64БВК-2Модернізований на ХБТЗ командирський танк Т-64БВК під час випробувань

Крім цього, оновлений танк отримав додатковий фільтр грубого очищення паливної системи котла-підігрівача, ще одну камеру спостереження для командира з дальністю виявлення до 2000 м, посилений захист кулемета НСВТ і паливних баків, дзеркала заднього виду, передні гумометалеві екрани та низку інших покращень.

Т-64БВК-3Модернізований на ХБТЗ командирський танк Т-64БВК під час випробувань

Водночас найбільш важливою відмінністю саме для цього типу машин стало вдосконалення власне засобів зв’язку та заміна радянських радіостанцій на сучасні цифрові.

Т-64БВК-4Модернізований на ХБТЗ командирський танк Т-64БВК під час випробувань

Як повідомили на підприємстві у коментарі Defense Express, в радянському варіанті командирський танк Т-64БВК версії 1985 року для зв’язку зі штабом на далеких відстанях мав зупинятися й встановлювати спец-щоглу для дальнього зв’язку. Модернізований на ХБТЗ танк Т-64БВК може робити подібний обмін інформацією безпосередньо у русі.

Т-64БВК-5Модернізований на ХБТЗ командирський танк Т-64БВК під час випробувань

Як зазначили на держпідприємстві, це вдалося здійснити за рахунок встановлення на оновлений танк сучасних захищених цифрових засобів зв’язку західного виробництва.

Т-64БВК-6Модернізований на ХБТЗ командирський танк Т-64БВК під час випробувань

“Наше головне завдання – забезпечувати українських армійців надійною та оновленою бойовою технікою, яка відповідає умовам ведення сучасного бою. Модернізація командирського танка є надвідповідальною, оскільки необхідно не лише значно поліпшити наявні характеристики, а й створити всі належні умови для ефективного керування підрозділом за будь-яких погодних умов та у будь-який час доби. Колектив заводу успішно виконав це завдання”, – зазначив директор ХБТЗ Герман Сметанін.

Джерело: Defense Express

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа