В Росії знову горить “Адмірал Кузнєцов”

kuznecov-vcu

На авіаносному крейсері “Адмірал Кузнєцов” під Мурманськом сталася пожежа, в результаті постраждали п’ятеро людей, двоє пропали безвісти. Більшість з постраждалих отруїлися продуктами горіння, один отримав черепно-мозкову травму, повідомило ТАСС джерело в екстрених службах.
Пізніше інформацію про пожежу підтвердила прес-служба Центру судноремонту
«Звездочка», в доці якого ремонтують крейсер. Представник центру повідомив «Інтерфаксу», що на крейсері перебували понад 400 осіб.
Повідомлення про загорання на нижній палубі авіаносця надійшло в 10.49 мск. За попередньою інформацією, пожежа виникла в трюмі крейсера через людський фактор, каже джерело «Ведомостей» в суднобудівній галузі: робітники, які проводили вогневі роботи, не дотрималися необхідних заходів безпеки, що призвело до великого спалаху. Зараз площа пожежі становить 600 кв. м.
(порівняйте з квартирою, в якій ви мешкаєте).

Займання охопило один з відсіків «Адмірала Кузнєцова», там були пально-мастильні матеріали, що ускладнює гасіння. З місця НП були евакуйовані кілька робітників, які вважалися зниклими безвісти, їх стан задовільний, пошуки ще однієї людини ведуться. Наразі говорити про розмір збитків, нанесених крейсеру, неможливо, говорить джерело, близьке до Міноборони: після гасіння пожежі фахівцям буде необхідно провести дефектацию (оцінити стан крейсера), а вже потім визначитися з порядком відновлювальних робіт.

«Адмірал Кузнєцов» — єдиний російський важкий авіаносний крейсер, він був спущений на воду в 1987 р і входить до складу Північного флоту. На крейсері можуть базуватися 28 літаків і 24 вертольоти. У 2017 році, коли крейсер повертався з Середземного моря, де брав участь в сирійській операції, сталася аварія – він втратив два винищувачі під час їх заходу на посадку.

____2551_771x517«Адмірал Кузнєцов»  біля берегів Сирії

Після цього «Адмірал Кузнєцов» прибув у Сєвєроморськ на ремонт. Восени 2018 року в плавучому доці ПД-50, де крейсер ремонтувався, сталася ще одна аварія: стався збій подачі електрики, і плавдок різко пішов під воду, а на палубу судна впав 70-тонний баштовий кран. В результаті загинула одна людина, кілька постраждали. Після цієї аварії судно перевели на ремонт до причалу в Мурманську. Термін здачі «Адмірала Кузнєцова» – IV квартал 2022 р

160891

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа