В Одесі «Вільні люди» провели Антиокупаційний Форум Півдня України (фото)

У неділю, 28 лютого,Всеукраїнська мережа «Вільні Люди» на Куликовому полі в Одесі провела Антиокупаційний Форум Півдня України проти російської економічної окупації. В заході взяли півтисячі активістів з Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької областей та Маріуполя. Після Форуму активісти пройшли Маршем до Одеської облдержадміністрації та передали список вимог до керівництва Одеської ОДА. «Вільні люди» вимагали від місцевої влади сприяти розслідуванню захоплення українських підприємств російськими олігархами чи оточенням Януковича та поверненню вкраденого бізнесу законним власникам.

image1

Засновник та співкоординатор мережі, народний депутат України, Андрій Левус наголосив, що ситуацією, коли Україна соціально-політично дестабілізована можуть скористатися наші вороги, а «Вільні люди» об’єднуються в боротьбі за знищення фінансової бази реваншу проросійських сил.

image7

«Вона полягає у введенні санкцій проти олігархів та компаній, які є резидентами країни-агресора. Хоча б такі санкції, які ввели ЄС та США щодо людей з оточення Януковича (Арбузова, Клименка, Кауфмана, Клюєвих, Іванющенка, Портнова Ахметова, Фірташа) та російських олігархів компаній (Григорішина, Бабакова, Кесаєва, компаній «Роснефть», «Лукойл», «Сбербанк Росії»), які чомусь і під час війни спокійно ведуть свій бізнес в Україні», – пояснив передумови проведення Форуму Андрій Левус. За його словами, силові органи мають провести ретельну перевірку їх діяльності, адже всі вони причетні до фінансування ДНР-ЛНР та відторгнення Криму, встановити реальну власність активів – багатьма з цих бандитів було віджато підприємства у українських підприємців, як, наприклад Ринок «7 кілометр» в Одесі Юрою Єнакієвським. Багато державних підприємств також в рейдерський спосіб було врадено цими негідниками, як більшість обленерго росіянами Бабаковим та Григорішиним.

image2

В свою чергу, представник одеського осередку, Віталій Кожухарь, розповідаючи про вже досягнуті результати боротьби, зазначив, що в квітні минулого року тільки завдяки зусиллям активістів в Одеській та Миколаївській областях вдалося зупинити контрабанду російського пального.

«Тоді через порти проходив російський контрабандний нафтопродукт і через трасу Очаків-Миколаїв її розвозили територією України. Ми моні торили ситуацію, зверталися до влади. І тільки після встановлення наших блок-постів було ситуацію вирішено. За цими схемами стояли Новінський та Курченко», – зазначив він.

image3

«Вільні Люди» утворились у 2013 році як рух боротьби проти режиму Януковича. З початком Революції наша боротьба продовжувалась у складі 14,15, 35 сотень Самооборони Майдану, потім – добровольчих батальйонів на фронті, волонтерських груп, в органах влади різного рівня. Сьогодні є потреба знову об’єднати наші зусилля в єдиний рух боротьби проти російського агресора та його агентури в Україні”, – розповів співкоординатор руху Сергій Кузан.

image5

Нагадаємо, минулого тижня під час першого Антиокупаційного Маршу «Реванш не пройде» в Києві, “Вільні Люди” передали свої вимоги до Кабінету міністрів та Адміністрації Президента України. По закінченню десятиденного строку для відповіді, «Вільні Люди» залишають за собою право на проведення акцій прямої дії проти окупантів.

«Вільні люди». Довідка

Мережа “Вільні Люди” створена в квітні 2013 року членами патріотичних та націоналістичних організацій з метою об’єднання зусиль у кампаніях прямої дії щодо захисту євроінтеграційних устремлінь України та недопущення повернення в російське ярмо.

image6

З квітня 2013 року “Вільні Люди” реалізували кампанію “Євронаступ”, яка актуалізувала в суспільстві питання європейського цивілізаційного вибору України і була провісником Євромайдану.

image8

З листопада 2013 року “Вільні Люди” стали авангардом Революції Гідності, сформувавши дієві сотні Самооборони Майдану – 14, 15 та 35.

Після перемоги на Майдані, рух “Вільні Люди” почав протидіяти сепаратистським виступам: Харків, Запоріжжя, Дніпропетровськ, Донбас, Одеса стали полем боротьби проти ”русской весни”.

Сотні активістів “Вільних Людей” пішли добровольцями в батальйони Національної гвардії (ім. Кульчицького, Азову), МВС – Чернігів, Гарпун, а також Айдар, Київська Русь, ДУК та інші.

Для допомоги передовій, з літа 2014 року розгорнулась всеукраїнська волонтерська мережа “Вільні люди”, яка й зараз здійснює збір та доставку допомоги бойовим підрозділам.

Ряд провідних членів  руху долучилися до процесу державних реформ, стали депутатами різного рівня.

З весни 2015 року пріоритетом стає питання економічної деокупації як ключового чинника протидії імперському поневоленню.

Мережа “Вільні Люди” в 2016 році розгортає кампанії “Геть бізнес окупантів” та “Стоп реваншу та Русскому міру в Україні”, які доведуть цілі Революції Гідності до логічного завершення.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа