В Нажньому Новгороді несподівано помер український активіст Анатолій Добродій

Від нижньогородської регіональної громадської організації «Криниця» 7 липня 2020 р. надійшла сумна звістка – одійшов у вічність відомий громадський активіст  Анатолій Добродій.

«Шановні колеги, дорогі друзі!

Ми втратили видатного земляка, громадського  активіста, натхненного організатора творчої роботи української громади Нижнього Новгорода,  талановитого співака  Анатолія Олександровича Добродія. Він був одним із перших керівників української громади в Нижньому Новгороді, товариства «Криниця».

   Анатолій Добродій творча, багатогранна, щира людина, віддана благородній справі збереження та розвитку української національної культури. Велика любов до української пісні, українського слова надихнула Анатолія Добродія до створення самодіяльного гуртка української пісні, який згодом перетворився у вокальний ансамбль «Калинове гроно», чудовий співочий гурт з милим українським імям.

   Свою творчу майстерність як соліст ансамбля «Калинове гроно» і тріо «Славутич» Анатолій Добродій демонстрував на сценах Нижнього Новгорода, Москви, Києва, Казані та інших міст, неоднорпзово отримував звання лауреата всеросійських конкурсів.

Українська громада Нижнього Новгорода висловлює співчуття рідним та близьким Анатолія Добродія. Світла Пам’ять і Царство Небесне.

Олександр Криницький – голова НРГОУК «Криниця», Любов Волдирєва – керівник ансамблю «Калинове гроно», Олексій Пушкарьов – концертмейстер ансамблю «Калинове гроно».

LivoruchDobrodijДобродій, Волдирєва, Криницький

Українські  організації Росії приєднують свої співчуття з відходом у вічність Анатолія Добродія. Тепер його душа співає українську пісню. Своїми ділами Анатолій підтверджував своє прізвище, робив добро для українців, для України.

Геніальний Кобзар і великий пророк Тарас Шевченко писав «…наша дума, наша пісня не вмре, не загине, ось де люди наша слава, слава України!”. Слова поета підтверджені життям, його заповіти не забуті народом. Українську пісню знають і люблять в Нижньому Новгороді. Першим керівником товариства «Криниця» був заслужений діяч мистецтв Російської Федерації, професор Нижньогородської консерваторії Віктор Голубничий (1994-1997 р.р.). Естафету прийняв Анатолій Добродій (1998-2004 р.р.)

Об’єднана прес-служба українських організацій Росії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа