В Києві відкрито Музей «Гідність та Честь українців»

25 січня в середній школі № 110 ім. К. Гапоненка Голосіївського району міста Києва було урочисто відкрито Музей «Гідність та Честь українців».

16251415_572478262955986_206276960_o

Музей розташовано в приміщенні школи. В ньому – Стіна Пам’яті, з інформацією про загиблих на війні мешканців Голосіївського району та стенд, присвячений  Небесній Сотні, речі, які належали загиблим бійцям, бойові експонати з зони АТО, імпровізована барикада, фото та речі учасників Революції Гідності, інсталяція «Вікно в «новоросію» (прямо на віконному склі наклеєно фото із зображенням зруйнованого війною Донбасу), стенд, присвячений окупації Криму тощо.

Ініціатором проекту стала Київська міська спілка ветеранів та учасників  антитерористичної операції  Голосіївського  району  за підтримки Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації, Координаційного центру допомоги учасникам АТО, керівництва школи №110, Голосіївського районного військового комісаріату, волонтерів.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв Небесної сотні та учасників АТО. Потім слово взяли організатори та гості заходу, перед присутніми також виступали дитячі колективи з поетичними, музичними, танцювальними номерами на тему миру і війни.

В рамках презентації Музею відбулося нагородження відзнакою «Народний захисник» голови Київської спілки ветеранів АТО Голосіївського району Тимофія Терещенка та члена Спілки Дмитра Примаченка, Андрія Тітусевича (був першим заступником голови Голосіївської РДА), який допомагав створювати музей, керівника Координаційного центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям Вікторії Самойленко, директора ДЮСШ № 15, який допомагав проводити турніри пам’яті героїв АТО, військового інструктора Віталія Лучка.

Перед гостями заходу виступили голова Голосіївської РДА Наталія Бондар та ініціатори проекту – Андрій Дащенко та Олег Дормасенко.

«Честь військового та гідність цивільного – це поєднання людських якостей допоможе нашому народу здобути перемогу у війні. Тому ми і вирішили назвати Музей «Гідність та Честь українців». Це не просто музей, це – патріотичний клуб, на базі якого, зокрема, ми проводимо навчання школярів – з медичної підготовки, вогневої підготовки тощо», – розповів Дащенко.

У Олега Дормасенка на війні загинув син Олексій. І для нього дуже важливим є те, щоб пам’ять про кожного героя жила в серцях українців.

«Нещодавно ми зробили Стіну Пам’яті в КМДА, тепер відкрили музей. Ми будемо робити все, щоб такі проекти запускалися й в інших районах Києва. Ми зробимо наш музей пересувним. Це буде музей-лекторій – в школах столиці члени нашої Спілки, учасники АТО, волонтери будуть читати дітям лекції. Наша задача – патріотичне виховання молоді, ми прагнемо, аби кожна дитина пишалася нашою державою, не дивлячись ні на що!», – наголосив Олег Дормасенко.

Керівник Координаційного центру допомоги учасникам АТО та їх сім’ям Вікторія Самойленко подякувала організаторам Музею за ту велику місію, яку вони виконують і наголосила, що Координаційний центр буде активно підтримувати і цей проект, і всіх, хто його реалізовує:

«У нас відкриті серця для кожного, хто виконує святу місію – захищає Україну, допомагає захисникам, робить все, аби пам’ять про Героїв вічно жила в наших душах!», – зазначила Вікторія Самойленко.

http://kcd.org.ua/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа