В Києві презентували правозахисну ініціативу “Правотворець”

14 січня відбулася презентація ініціативи “Правотворець”.
В рамках ініціативи було представлено базу даних осіб, причетних до політичних репресій. База розміщена на сайті https://pravotvorets.info.
Засновниками “Правотворця” є ініціативи #FreeRiff, #FreeDrKuzmenko, Рух Опору Капітуляції, Фірма СЕНС Консалтинг, адвокатське об’єднання “OK LEGAL” і адвокат Тарас Безпалий.
Спільне фото(1)Учасники проекту
На момент презентації в базі є інформація про 65 переслідувачів: прокурори, працівники поліції, слідчі, судді і т.д. Вони причетні до політичних переслідувань у справах Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь, Андрія Денисенка, Тетяни Чорновол, Сергія Стерненка, Сергія Тамаріна, Юрія Каплі, Олександра Демидова.
На розгляд “Правотворця” можна подати нову справу, нових переслідувачів або інформацію по наявних переслідувачах. Для цього треба заповнити анкету на сайті https://pravotvorets.info/contact/ або написати листа на електронну пошту [email protected].
Презентацію бази провели Петро Кіян, Сергій Пархоменко і Юрій Гончаренко. Також участь взяли переслідувані особи — Сергій Стерненко, Яна Дугарь, Сергій Тамарін, Тетяна Чорновол, Юлія Кузьменко (відеозв’язком), а також адвокат Віталій Коломієць і юрист Леонід Маслов, які підтримали ініціативу й висловили надію, що це починання дозволить покласти край переслідуванням патріотів.
“Кожен переслідувач повинен бути відомим широкому загалу українського суспільства і за кордоном. Хай люди знають, де і як він порушив закон. Такі особи дуже бояться публічного розголосу”, — відзначив Віталій Коломієць, адвокат.
Над поповненням бази працюватимуть волонтери, фінансування проекту здійснюється за рахунок благодійних пожертв громадян.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа