В Італії засуджено перших проросійських найманців з Донбасу

66098050_2292835037601019_1533739242377707520_nФото: “Il Tirreno”

За повідомленнями італійської газети “Il Tirreno”, 1 липня, суд міста Генуї засудив до різних термінів ув’язнення перших трьох найманців, які поїхали з Італії на Донбас воювати проти української армії. Їм були висунені звинувачення у несанкціонованому вербуванні або несанкціонованих бойових діях в інтересах іноземної держави.

Антоніо Каталдо (35 років, родом з Ноли, провінція Неаполя) отримав 2 роки і 8 місяців, Олсі Крутані (39 років, албанець, який давно переїхав до Мілана) – 2 роки і 8 місяців, і Володимир Вербицький (26 років, молдаван, який давно мешкав у Пармі) був засуджений до 1 року і 4 місяців.

Перші двоє отримали більші терміни, оскільки були визнані винними також у вербуванні, а молдаван – лише воював, тому отримав менший термін. Як зазначає видання, таким чином, ці троє засуджених стали першими особами, які були покарані в Італії за те, що стали найманцями Москви.

Ще троє підозрюваних у цій справі перебувають у розшуку і, ймовірно, знаходяться на Донбасі. Це Андреа Палмері, якого вважають мозковим центром, з крайньо правої організації ультрас, що походить з міста Лукка, Габріеле Каруґаті, відомий як “Архангел”, колишній охоронець торгового центру в Ломбардії, син Сильвани Марін, колишньої керівнички партії «Ліга Півночі» в Кайрате, провінція Варезе, а також, Массіміліано Кавальєрі,”Спартако”, неофашист з Брешії.

Згідно з обвинуваченням, підтриманим прокурором Федеріко Манотті (членом антитерористичного пулу прокуратури Генуї), і багато в чому прийнятим суддями, всі засуджені, в різний спосіб, отримували грошову винагороду за свою службу в лавах терористів на Донбасі. У ході розслідування були зафіксовані перехоплення, з яких чітко зрозуміло, що Палмері, Каруґаті, Кавалльєрі (перебувають у розшуку) і Каталдо (засуджений) – брали участь в активних військових діях проти української армії.

Розслідування цієї справи розпочалося після виявлення речових доказів при обшуку у групи неофашистів у провінції Спеція.

Олесь Городецький

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа