В Харкові завтра презентують Харківський антикорупційний центр

24 липня, у п’ятницю, о 15.00 у місті Харкові буде презентовано громадську ініціативу «Харківський антикорупційний центр». Діяльність Центру спрямована на виявлення фактів корупції посадовими особами, наявності у чиновників незадекларованого майна або доходів, які вони не можуть пояснити, встановлення громадського контролю за люстраційними процесами та боротьбу зі зловживаннями під час проведення державних закупівель.

Презентація відбудеться в прес-центрі Харківської філії Інституту проблем управління імені Горшеніна за адресою: м. Харків, вул. Мироносицька, 8.

 

У заході візьмуть участь: голова Комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв, секретар Громадської ради з питань люстрації при Міністерстві юстиції України Максим Маньковський та громадські активісти, співзасновники Харківського антикорупційного центру – Дмитро Булах, Ігор Черняк, Євген Лісічкін та Дмитро Дробот.

 

Єгор Соболєв, голова Комітету Верховної ради України з питань запобігання та протидії корупції:

Ми наразі провели дуже прогресивні антикорупційні закони через Верховну Раду, які відкривають інформацію про власність, все майно, яким посадовці реально користуються та володіють через підставних осіб. Тепер важливо, щоб ці закони були взяті на озброєння та використовувались громадськими ініціативами, небайдужими людьми та професійними журналістами, саме тоді вони реально запрацюють.

 

Дмитро Булах, громадський активіст, співзасновник Харківського антикорупційного центру.

Ініціатива Харківський антикорупційний центр створена для того, щоб допомогти суспільству контролювати публічні фінанси та протидіяти зловживанням з ними. Її автори – громадські активісти з різних громадських організацій Харкова, котрі мають досвід у проведенні антикорупційних розслідувань. Саме активний антикорупційний рух у регіонах в поєднанні з політичною волею керівництва держави сприятиме викорененню корупції.

 

На зустрічі будуть обговорені питання майнової люстрації, представлені перші результати розслідувань «Харківського антикорупційного центру» стосовно резонансних корупційних справ в регіоні.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа