В День Кримського Спротиву під посольством Росії стартувала міжнародна кампанія “Ні “нормандії” без Криму!”

IMG-20200226-WA0029

Окупанти, геть з Криму!
В День Кримського Спротиву під посольством Росії стартувала міжнародна кампанія “Ні “нормандії” без Криму!”. Ключова вимога – окуповані Крим і Донбас мають повернутися до України тільки разом. Жодних «нормандських» самітів без обговорення конкретного плану деокупації українського півострова.
IMG-20200226-WA0025
Організатори акції – Рух Опору Капітуляції, Міжнародний рух за деокупацію Криму і солідарності з кримськотатарським народом LIBERATECRIMEA, Кримськотатарський ресурсний центр. Вони оприлюднили шість вимог (за кількістю років окупації) до агресора:
1. Звільнити 93 кримських бранця
2. Припинити заміщення населення Криму
3. Припинити расову дискримінацію українців і кримських татар
4. Скасувати заборону Меджлісу кримськотатарського народу
5. Припинити мілітаризацію Криму і вивести війська
6. Геть з Криму!
IMG-20200226-WA0026
До присутніх звернулися також нещодавні бранці Кремля Олег Сенцов і Едем Бекіров.
IMG-20200226-WA0018
Активісти принесли до посольства лапті. Це прямий натяк окупанту забирати свої лапті з Криму і Донбасу. Коли активісти почали кидати лапті через паркан посольства, поліція кинулася на активістів. Учасники акції продовжували кидати лапті, вигукуючи “Ганьба захисникам лаптів!”.
Активісти анонсували наступні акції в Києві, біля Офісу Президента, та по всьому світу з вимогою не проводити з Путіним жодних зустрічей про «мирне врегулювання» доти, доки не обговорюватиметься питання одночасного звільнення і Криму, і Донбасу.
#РОК
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа