В Британії скандал: Тризуб внесли до списку терористичних символів

Слабкою втіхою є те, що постраждала не лише Україна: Ґрінпіс теж внесли до списку терористів, і, мабуть, Ґрета є лідеркою терористів.

82935513_3266506893366141_4095776299178524672_o

З цього приводу Посольство України у Великобританії та Союх Українців Британії звернулися з листами у державні установи.

sub-blanc

Mr Dean Haydon

Senior National Coordinator for Counter Terrorism Policing

NPCC Central Office

1st Floor, 10 Victoria Street

London

SW1H 0NN

Шановний пане Гайдон


Ми були здивовані, коли за вихідні прочитали, що підрозділ
поліції протидії тероризму вказав татуювання із зображенням Державного герба України, Тризуб / Trident, як знак або символ екстремістської чи терористичної групи.

Ми повністю підтримуємо представлення Посольства України до вас, а також закликаємо вас негайно переглянути та зняти тисячолітній український символ “Тризуб” зі свого списку екстремістів / тероризму.
Логотип нашої організації, що базується у Великій Британії, впроваджував Тризуб у свій дизайн вже понад 70 років. Чи ми тепер його
маємо усунути, оскільки поліція та її близькі партнери, включаючи школи, проходять навчання, щоб цей символ вважався злочинним чи терористичним?

Розміщення українського тризуба поруч із символікою екстремістських груп можна розглядати лише як дуже образливу расову негідність щодо всіх українців, включаючи багатьох британських українців, які народились у цій країні, та багато з яких є членами нашої організації.
Ми вимагаємо виключити Тризуба зі списку та висловити беззастережне вибачення всім особам української
го походження, які живуть та працюють у Великобританії, за висновок про те, що український національний герб є знаком чи символом екстремізму / тероризму.

Ми посилаємо копіюю цього листа до Внутрішнього Секретаря, Посла України у Великобританії та до Голови міжпарламентської групи співпраці з Україною.
Щиро Ваш
і

Петро Ревко, Голова

Федір Курляк, Секретар

Коментар Міністерства закордонних справ України / MFA of Ukraine щодо включення української державної символіки до «Посібника з протидії екстремізму»

У МЗС України взяли до уваги повідомлення засобів масової інформації Великої Британії, що до «Посібника з протидії екстремізму», розповсюдженого британськими правоохоронними органами, було включено український Державний герб – #Тризуб.

Державний герб України бере свій початок з Київської Русі та є одним із символів єдності українців. Він широко використовується державними органами влади та громадськістю. Будь-яке пов’язування Державного герба України з екстремізмом ображає почуття мільйонів людей в Україні та за її межами.

Наразі ми очікуємо на офіційний коментар британського Форін Офісу та поліції. Виходимо з розуміння, що він буде оприлюднений незабаром. У разі підтвердження згаданого факту, вимагаємо вилучити українську державну символіку з посібника.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа