Українці за кордоном починають акцію «Ні капітуляції!»

Пане Президенте України!

З початку останньої московсько-української війни громадські організації українців закордоном та всі небайдужі українці єдиною волонтерською хвилею долучилися до захисту територіальної цілісності та суверенітету України – матеріально, інформаційно і безпосередньо зі зброєю в руках у лавах добровольчих підрозділів та ЗСУ.
Тисячі проведених маніфестацій, звернень, особистих зустрічей, коментарів показали урядам та громадам у країнах, де ми проживаємо, чітку одностайну позицію українців: Москва, внаслідок військової інтервенції, анексувала Крим і проводить військову кампанію у Донецькій та Луганській областях України.
Це не політичне гасло, яке може бути об’єктом компромісів. Це очевидний факт, закарбований кров’ю багатьох тисяч українців, що загинули, захищаючи свою Землю.
У нашій позиції ми є послідовні, і будь яка спроба домовитися з керівництвом РФ, а не домагатися негайного звільнення українських територій з вчиненням міжнародного трибуналу над агресором, сприймається нами як капітуляція і державна зрада.

71274848_2464948336905904_6356833335049715712_n
Отож, пане Президенте України!
Закликаємо Вас, у найстисліший термін зробити чітку президентську заяву щодо позиції України у Нормандському переговорному процесі і звернутися до світової спільноти з вимогою визнати РФ як агресора зі всіма політичними та юридичними наслідками.
Лише така чітка і послідовна позиція, яка відповідає історичним фактам та волі українського народу, дозволить відновити територіальну цілісність держави.
Слава Україні!

Олесь Городецький, голова Християнського товариства українців в Італії

Віра Коник, голова Конґресу українців Естонії

Павло Садоха, Голова Спілки українців у Португалії

Надія Вигнанець, президент асоціації ВІРА НАДІЯ ЛЮБОВ, Італія

Василь Вітенко, Голова Громади Українців Тюрінгіі (Німеччина)

Звернення відкрите для підтримки українськими громадами в країнах поселення

Підписи збирають тут

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа