Українці в Москві вшанували жертви Голодомору 1932-33 р.р.

kvity-675x1024

28 листопада 2020 р. в Москві у Посольстві України відбулись заходи з вшанування жертв Голодомору 1932-33 р.р. Разом зі співробітниками Посольства в заходах взяли участь керівники українських організацій Росії з Москви та інших регіонів.

Пройшла змістовна розмова про нинішній стан роботи українських організацій. Представники організацій представили своє бачення сьогоднішніх можливостей для громадської роботи. Був проведений детальний аналіз напрямів діяльності організацій, вказано на необхідність посилення інформаційної складової в роботі, зміцнення зв’язків між організаціями, більш широке використання культурно-просвітницьких заходів.

В ході розмови українські активісти висловили свою стурбованість недостатньою увагою з боку української влади в Києві до проблем українців в Росії. Особливо це відчувається на тлі відносин української влади із західними діаспорами.

Також учасники розмов торкнулися питання про роботу Культурного центру України у Москві.

Про складну ситуацію в КЦУ за останні декілька років сказано і написано чимало. Крайнє загострення російсько-українських відносин піднесло питання про головний, а після закриття російською владою Бібліотеки української літератури – власне, єдиний повноцінний культурний осередок українців в столиці Росії, на рівень важливої державної справи.

Сьогодні питання полягає в тому, що відсутність радикального оновлення діяльності Культурного центру України у Москві та зміни концепції його роботи взагалі ставить питання про доцільність подальшого існування цієї установи для України.

Представники українських організацій висловили вдячність Посольству за проведення вельми важливої зустрічі і висловили сподівання на подальше тісне співробітництво.

zagalnefoto-1024x574

Прес-служба Обєднання українців Росії

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа