Українці Польщі зорганізували акцію підтримки Григорія Купріяновича. Приєднуйтесь!

kuprianowicz

У мережі Facebook ініцйовано акцію на підтримку голови Українського товриства д-ра  Григорія Купріяновича (Wspieramy dra Grzegorza Kuprianowicza, precz z cenzurą!),  справу якого буде розслідувати Інститут національної пам’яті Польщі.

Організатори нагадують слова голови Українського товариства, які він сказав у Сагрині. Під час урочистостей українець зазначив: «Вони (українці – ред.) померли від рук інших громадян Речі Посполитої, оскільки говорили іншою, ніж більшість, мовою та були іншого віросповідання. Цей злочин проти людства вчинили члени польського народу, партизани АК − солдати польського підпілля».

Нагадуємо, що Люблінський воєвода Пшемислав Чарнек подав заяву у прокуратуру на Григорія Купріяновича, якою тепер має зайнятися ІНП.

„Ми хотіли б висловити свою незгоду на переслідування істориків, які старанно займаються науковою діяльністю, і цензурі фактів злочинів, скоєних польськими партизанами на населенні іншої релігії або національності, невигідних для сучасної польської урядової пропаганди», – закликають до підтримки українця організатори акції. Вона триватиме до 23 липня.

Павло Лоза, Наше Слово

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа