Українці Чикаґо святкуватимуть День незалежности

UCCA-Chicago

23 серпня, о 21:00 годині за Києвом на Площі Дейлі перед мерією Чикаго (Daley Plaza – Chicago) відбудеться урочисте відзначення Дня Незалежності України.

Українсько-американська спільнота Чикаго планує відсвяткувати відновлення Незалежності України, яке відбулося 24 серпня 1991 року, коли розпався Радянський Союз, і Парламент України проголосив незалежність та рішення керуватися законами власного суверенного народу.

Цей захід організований Українським Конгресовим Комітетом Америки (Відділ Іллиной) у співпраці з Генеральним Консульством України у Чикаго.

За 28 років незалежності Україна пройшла шлях декомунізації. Було два Майдани (Помаранчева революція у 2004 році і Революція Гідності у 2014 році), позбавлення влади  про-кремлівського Президента Віктора Януковича, вторгнення Росії в Крим і анексія півострова, вторгнення Росії у Донбас (східну частину України на кордоні з Росією), війна з Росією, яка забрала близько 13 тисяч життів і позбавила дому понад 2 мільйони громадян.  Усі ці події, напади і провокації посилили консолідацію української нації; і етнічні українці, росіяни, євреї, татари та люди інших національностей, які проживають на території України, вважають себе українськими громадянами, без огляду на мовну чи релігійну приналежність.

Україна зміцніла і ще більше об’єдналася. За 28 років, незважаючи на серйозне втручання  і перешкоди з боку Росії, Україна обрала шлях до Європи і послабила зв’язки з Росією. За час війни з Росією, Україна створила другу за чисельністю армію в Європі. На подив Росії і Заходу, військо України змогло захистити територію своєї держави. Наразі війна перейшла у фазу позиційного протистояння, і світ почав забувати про вторгнення Росії в Україну попри те, що бойові дії забирають щотижня 3-5 життів чи більше. Тиск великих людських та економічних втрат беззаперечний та потребує вирішення.

Україна завжди була полігоном для випробування російських методів гібридної війни, дезінформації та фальшивих новин. Росія провадить масову дезінформаційну кампанію та кібер-атаки в Україні з метою дестабілізувати країну і одночасно продовжує поширювати свою дезінформацію та провадити кібер-атаки у Європі та Сполучених Штатах.

Багата природними ресурсами, маючи освічених громадян, розвинутий агропромисловий комплекс, вихід до Чорного Моря, а також  стратегічне розташування між Сходом та Заходом, Україна впродовж своєї історії постійно була у центрі уваги, а зараз стала центральною темою у стосунках між Росією і Європою та між Росією і Сполученими Штатами.

Країни-сусіди України глибоко зацікавлені у її розвитку – Польща, Балтійські країни, Швеція, Фінляндія та інші держави, які в різні періоди своєї історії зазнали російського втручання та окупації.

У Сполучених Штатах проживає понад півтора мільйона американців українського походження. Як потенційні виборці вони представляють впливову електоральну силу.

Українсько-американська спільнота категорично засуджує російську агресію і засуджує російську окупацію Донбасу та Криму.  Українсько-американська спільнота також закликає уряд Сполучених Штатів Америки не піддаватися спробам Росії лобіювати відміну санкцій проти неї та відновити своє членство у “Великій Сімці”. Росія має впливове лоббі у Вашинґтоні.  Американці українського походження глибоко стурбовані втручанням в американські справи, до якого вдається Росія.

У святкуванні на площі Дейлі (Daley Paza) візьмуть участь генеральні консули України, Туреччини, Еквадору, Іспанії, Литви, Нідерландів, Румунії, Чілі, Індії, Греції, Польщі, почесний консул Непалу і офіційні представники міста та уряду штату, а також – представники української спільноти та її друзі.  Урочистості розпочнуться підняттям прапорів Сполучених Штатів Америки та України.  Велетенський прапор України буде розгорнуто наприкінці церемонії поруч зі скульптурою Пікассо.  Також на площі буде представлена виставка пейзажів України.

###

УККА, Відділ Іллиной
УККА – неурядова неприбуткова організація, місією якої є підтримка культурної, освітньої та гуманітарної діяльності, спрямованої на збереження українсько-американської спадщини та розвиток демократії в Україні.

Контакти:
Павло Бандрівський                                   Марта Фаріон
Віце-президент УККА, Відділ Іллиной        Віце-президент УККА, Відділ Іллиной
773-848-6886                                               773-490-9797
[email protected]                [email protected]

Джерело: uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа