Українці Австралії вимагають заборони проплаченої російської пропаганди

Офіційний лист української громадської надбудови в Австралії:

SUOA

До Джона Пола Молоні
Керуючого редактора Canberra Times

Шановний пане Молоні,

Пишу вам від імені Союзу українських організацій Австралії (AFUO) об’єднуючого органу українців в Австралії та Світового конгресу українців (СКУ) на знак протесту проти публікації політичної реклами у вашому виданні сьогодні 18 березня 2019 р. Проплаченої послом Російської Федерації Григорієм Лігвіновим з нагоди п’ятої річниці примусової анексії Криму до Росії.

У цьму проплаченому тексті він намагається виправдати беззаконня – анексію Криму Росією.
Знову маємо зразок російської пропаганди старої школи, яку кинули в обличчя Австралії та міжнародній спільноті, незважаючи на нашу консолідовану позицію щодо Криму.

Нам важко зрозуміти і прийняти, що «Канберра Таймс» взяла гроші для просування російської пропаганди демонстрації зневаги до позиції австралійського уряду щодо російської агресії в Україні та анексії Криму.

СУОА та СКУ рішуче засуджують те, що Канберра Таймс продовжує просування російської пропаганди. Ви принесли вибачення в грудні 2018 року за подібний інцидент. Ми закликаємо Вас зробити те ж саме негайно і привести свою позицію у відповідність до ставлення Австралії та Австралійської урядової політики.

Австралія і міжнародна спільнота засудили анексію Криму і вимагають від Росії повернення Криму в Україну.
Трохи досліджень підсилили б це для вас і, можливо, похитнули ваше рішення знову прийняти гроші на пропаганду. Ми зробили дослідження для вас:

Сімдесят третя сесія Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй 18 грудня 2018 року прийняла таку резолюцію «Генеральна Асамблея сьогодні прийняла резолюцію, яка закликає Російську Федерацію негайно вивести свої військові сили з Криму і припинити її тимчасову окупацію території України»

Враховуючи її міжнародну роль і досяжність, політика Росії впливає на Австралію як безпосередньо, так і опосередковано. Ми будемо обережно ставитися до Росії для просування наших інтересів там, де ми бачимо можливості. Так само, Австралія буде співпрацювати з партнерами, щоб протистояти поведінці Росії, коли вона є шкідливою для глобальної безпеки. Австралія залишається особливо стурбованою збиттям рейсу MH17 та анексією Криму Росією і вторгненням у Східну Україну“ Це позиція австралійського уряду 2017 White Paper -Foreign Affairs https://www.fpwhitepaper.gov.

«Ми засуджуємо військове будівництво Російської Федерації та агресивні дії в регіоні, які є подальшими порушеннями суверенітету та територіальної цілісності України. Ми не визнаємо російську анексію Криму“ H.E Dr Brendon Hammer посол в ОБСЄ 29 листопада 2018 р.

Ваша стаття, здається, демонстративно іґнорує офіційну позицію Австралії та міжнародної спільноти. Це вже вдруге раз за останній час ваша газета прийняла «гроші» від посла, який звинуватив Австралію та Австралійців у русофобії.

Ми сподіваємося, що ви, як це було зроблено в грудні минулого року, виправите це, видалите цю платну рекламу з вашого веб-сайту і вибачитеся перед австралійцями за те, що дозволили скасувати загальноприйняті принципи і цінності австралійського уряду та Австралії.

Я буду в Канберрі завтра вдень і буду радий зустрітися з Вами для обговорення цих питань.
Тим часом ми чекаємо негайного відкликання російської пропаганди та вибачень перед Австралією та Австралійцями.

Стефан Романів, кавалер Ордену Австралії,
Голова Союзу українських організацій Австралії
Перший віце-президент Світового Конґресу Українців

Russian Amb advertorial

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа