Українсько-польський конкурс журналістської майстерності визначив переможців

Український журналіст – Єгор Воробйов став переможцем IV українсько-польського конкурсу журналістської майстерності за свій матеріал «Ілловайськ. Репортаж з пекла». Премію журналістові було присуджено за дотримання журналістських стандартів у проведенні ґрунтовного журналістського розслідування.

Участь у конкурсі взяли 47 журналістів, які подали близько 100 робіт. Відтак, українські члени журі у складі 4 експертів обрали 15 кращих робіт, які були перекладені польською мовою та представлені на розгляд польської сторони журі. Враховуючи оцінки польських експертів – Агнєшки Ромашевської та Збігнєва Рителя, було визначено переможця та присуджено 2 почесні винагороди. Переможець конкурсу отримає грошову винагороду у розмірі 3 000 польських злотих у Варшаві у головному офісі Спілки журналістів Польщі.

У конкурсі також відзначено роботи Уляни Дрючкової за статтю: “Командирський дерибан” та матеріал Роксоляни Остап’юк: “Чому працює нелегальний азартний бізнес?”. Вони  отримали спеціальні дипломи та запрошення на IV Українсько-польський форум журналістів, який відбудеться у вересні 2016 року в  Кизимежі-Дольному. Ще 13 фіналістів отримають почесні відзнаки за якісну журналістську роботу, серед них: Юлія Абібок, Ольга Боглевська, Ірина Виртосу, Назарій Вівчарик, Ірина Жук, Тарас Зозулінський, Олена Коркодим, Ірина Макарчук , Валерія Мальченко, Євгенія Мотревська, Олена Халімон , Щекун Людмила, Чуприна Ганна.

«Провідна тема конкурсних робіт – боротьба із несправедливістю», – зазначає член журі, перший секретар Національної Спілки журналістів України Сергій Томіленко, – «Також наші колеги подають свої “фронтові” роботи. Це все – прикмета нинішніх часів».

Нагадаємо, що польсько-український конкурс журналістської майстерності вперше було проведено у 2012 році, тоді на конкурс подали 43 роботи від 21 учасника. У 2014 році було вже 59 учасників та близько 120 робіт. Переможцями попередніх років стали: Ольга Кашпор, Юлія Абібок, Валентина Куц, Анна Бабінець, Ірина Федорів, Тарас Зозулинський, Сергій Андрушко, Катерина Каплюк, Володимир Торбіч.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа