Українські воїни не піддалися на 225 провокацій режиму припинення вогню

ato-2

Однак досі незрозуміло, чому Україна не використовує на міжнародному рівні, хоч би в нормандському форматі, ці порушення, зафіксовані ОБСЄ.

З 27 липня до вечора 31 липня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала 225 порушень режиму припинення вогню.

“СММ зафіксувала озброєння, розміщене з порушення ліній відведення по обидві сторони від лінії зіткнення”, – йдеться у звіті організації.

У суботу спостерігачі нарахували 9 порушень на Донеччині та 93 – в Луганській області. Хоча добою раніше було лише одне порушення.

Станом на 19:30 27 липня спостерігачі ОБСЄ зафіксували 111 порушень режиму “тиші”.

За минулу добу збройні формування Російської Федерації тричі обстрілювали воїнів ЗСУ.

Обстріли були неприцільні. У вечірній час противник зі стрілецької зброї провокував наших оборонців біля населеного пункту Піски. Українські воїни на провокації не піддалися та вогонь у відповідь не відкривали, повідомили в штабі Операції об’єднаних сил.

“Втрат, внаслідок ворожих обстрілів, немає. Водночас, минулої доби двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил травмувалися. Один воїн зачепив ногою невідомий вибуховий предмет і отримав осколкові поранення. А другий захисник – травмував руку на одному з опорних пунктів. Обох військовослужбовців доставили до лікувальних закладів. Обставини з’ясовуються”, – сказано в повідомленні.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та дисципліновано чекають дозволу від вищестоячого командування для адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Нагадаємо, з опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти режим повного та всеосяжного припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Інформація публікується з відкритих джерел

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа