Українські лікарі виростили кістку ноги добровольцеві, пораненому під ДАП

На війну Віктор пішов добровольцем, повоювати встиг цілий рік. Навесні 2015 його накрило вибухом міни неподалік від Донецького аеропорту. Уламки тяжко пошматували тіло — ліву руку Віктор втратив одразу, ногу ж буквально порвало на клапті. Переломи дуже погано зростались, долучилась кісткова інфекція. Зрештою, загальний дефект обох найбільших кісток ноги склав близько 15 сантиметрів.
Фахівці клініки ilaya супроводжували Віктора із самого початку лікування. Спільно з лікарями Київського військового госпіталя Віктору виконали кілька складних операцій і дещо стабілізували його стан. На цьому можливості державних медиків сягнули межі — надалі хлопцеві вони могли запропонувати хіба ампутацію з мінімальними шансами на протезування.
top
Волонтери People’s Project зібрали необхідну суму пожертв у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених» та оплатили лікування. Фахівці клініки ilaya відібрали у Віктора клітинний матеріал, зафіксували місця переломів і виростили необхідні кісткові фрагменти. Десятого серпня Віктору провели фінальну операцію, в ході якої наново вирощені фрагменти кісток стали на свої місця. Нині ж хлопця відправили на подальше відновлення. З огляду на показники Віктора, він має чудові шанси на повне одужання. Наступного разу Віктор зустрінеться із лікарями хіба для планового огляду.
На жаль, Віктор — не останній поранений захисник, який потребував допомоги. Наразі продовжується збір коштів у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених», аби дати шанс одужати й іншим хлопцям.

Вилікуваний доброволець батальйону ” Київська Русь” ділиться історією своїх страждань по військових та столичних шпиталях:

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа