Українські лікарі врятували розвідника

Щоранку тільки-но встає з ліжка, всідається до тренажера і бере до рук гантелі. Два роки тому він і сподіватися не міг, що руку збережуть і вилікують пошкоджений спинний мозок. Тим більш таким дивом науки – клітинними технологіями.
1
Український розвідник, Юрій http://www.peoplesproject.com/yurij-28-rokiv-vartist-likuvannya-151-921-grn/, кадровий військовий, який присвятив захисту Вітчизни майже 10 років. Останнім часом він служив у одній з військових частин Кропивницька за контрактом, звідти й був направлений в зону АТО.

“Після поранення, я глянув – ніби як не в мене рука, а в сусіда… Ну впала і впала. Подивився вдруге, а моя ж кістка просто перебита! Пригорнув до себе щоб вона не теліпалася”,- згадує боєць.
glavnaya
“Жах був. Болі просто неймовірні. Мені перев’язки навіть робили не те що під знеболювальними, а під наркозом”.
13730531_1148348835235952_767898639_o
Рука героя давно відновлена, на черзі – лікування забою спинного мозку. Зараз Юрій вдома, готується до наступного великого етапу лікування. Сьогодні ми змогли поговорити з хлопцем скайпом. Подивіться, як змінився його стан за цей час:
Червоний Лиман, Донецька область. Літо 2014 року.
Під час виконання бойового завдання (розвідування місць розташування блокпостів бойовиків) Юрія висадили з вертольоту у ліс. Одразу потрапив у засідку. Почалася перестрілка, унаслідок якої Юрій отримав численні поранення та втратив багато крові. Бойові побратими винесли Юрія у важкому стані з лісу та направили вертольотом до Харкова, а згодом його перевели у Київський військовий шпиталь – лише тут воїн опритомнів.
Важка травма – сильне ушкодження плечової кістки, могла призвести до втрати функцій руки та ускладнень. А через роздроблення хребта Юрій декілька місяців не міг ходити.
8 місяців поспіль його возили усіма українськими шпиталями. Скрізь чув одне й те саме – ампутація. Кулею розтрощило частину кістки. Таке, казали лікарі, зростись не зможе. Координатор Народного Проекту, Максим Рябоконь https://www.facebook.com/ryabokon.maxim?fref=ts, зміг влаштувати Юрія в клініку за проектом «Біотех-реабілітація поранених»http://www.peoplesproject.com/biotech/ . Одного з перших, його вдалось почати лікувати клітинними технологіями.
“Мої вчителі говорили: відрізати і вкоротити ти завжди зможеш. А от зберегти ти спробуй”, – говорить ортопед-травмвтолог клініки Іliaya https://www.facebook.com/biotech.reabilitacia/?fref=ts Володимир Оксимець. –
“Там де кістки немає, із клітин ми вирощуюмо нові. Організм не може самостійно відновити кісткову тканину, в ньому не вистачає дільниці клітин, то й зажити нічого не може. Коли ми вносимо необхідні клітини і трансплантат, організм отримує субстрат і просто запускає фізіологічний процес відновлення”.
Зараз, після успішного відновлення руки бійця, Володимир Оксимець передав «естафету» іншому лікарю – нейрохірургу Володимиру Грицику, який взявся за відновлення нервової тканини Юрія після спінальної травми. Це допоможе поставити героя на ноги, адже через сильний забій спинного мозку він досі не може ходити без опори на милиці. До речі, після перших двох паравертебральних введень клітин вже перші успіхи – у ногах Юрія підвищилась чутливість, він сам відчуває, що ноги стали значно «живіше». За результати лікування бійця слідкуйте за цим посиланням.http://www.peoplesproject.com/yurij-28-rokiv-vartist-likuvannya-151-921-grn/
В клініці працює команда біологів і хірургів. Клітини вирощують в камерах в стерильних умовах, потім вживляють в організм. Операції дуже коштовні, гроші на них збирають волонтери People’s Project  http://www.peoplesproject.com за проектом «Біотех-реабілітація поранених» .http://www.peoplesproject.com/biotech/ Станом на сьогодні, за проектом лікувались 55 пацієнтів з важкими бойовими травмами кінцівок, Отримані результати – 42 пацієнти на різних етапах лікування. 34 поранених бійців АТО повністю вилікувані.
Решта поранених чекають, поки збираються кошти за проектом http://www.peoplesproject.com/biotech/

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа