Українські лікарі врятували ногу розвідникові 93 ОМБР, пораненому під ДАП

Хоча німецькі лікарі, отримавши такого пацієнта, розвели руками, в українській клініці бійцю, по суті, врятували ногу.

Володимиру, якого було поранено неподалік аеропорту Донецька, 23 серпня провели операцію із заміщення тотального дефекту п’яткової кістки блоком остеопластичного матеріалу з аутологічними (власними) стовбуровими клітинами. Всі витрати на лікування у розмірі 505 130 гривень, перерахував People’s Project, http://www.peoplesproject.com/ завдяки благодійним внескам.
Top-for-Volodymyr-Fed
Зараз головне завдання Володимира добре відпочити і відновити сили. Адже за півтора місяці йому зроблять контрольний рентген, після якого лікарі зможуть планувати подальше лікування бійця. Попереду у Володимира медичні процедури з відновлення сухожилля.
Volodymyr-Fed-heel
Ми віримо, що все пройде чудово і контрольний рентген стане тому підтвердженням.
До поранення Володимир воював у складі 93 ОМБр. Він один з тих, хто боронив аеропорт Донецька. Був поранений 12 липня 2015 року під час розвідки неподалік аеропорту. Володимир підірвався на міні та дивом уникнув травматичної ампутації, яка зазвичай трапляється при подібних травмах.
Боєць переніс сім операції на травмованій нозі. З часом рана загоїлася, але нога бійця залишилася неопороздатною, адже його ліва п’ятка практично повністю відсутня.
Volodymyr-Fed-surgery
Традиційними методами не вдалося вирішити цю проблему. Навіть у Німеччині, куди Володимира відправили на лікування, нічого не змогли запропонувати окрім ортопедичної підкладки для взуття. Тим часом, через постіний сильний біль у п’ятці Володимир не міг ступати на ногу, тож нога так і залишилася б неопороздатною.
На щастя, лікарі клініки Ілая, що третій рік лікує бійців в рамках проекту “Біотех-реабілітація поранених”, взялися допомогти Володимиру. Новітні клітинні технології дали Володимиру шанс на одужання та повернення до здорового життя – як до війни. Ми вдячні за кожний внесок, що допомагає рятувати наших захисників, зокрема дякуємо кожному, хто долучився до збору коштів на лікування Володимира. Та допомога потрібна ще багатьом нашим пораненим військовим. Зараз триває збір коштів на п’ятьох поранених. Ще близько десяти чекають у черзі. Разом ми можемо їм допомогти.
Біотехнології дійсно працюють, і лікарі клініки вже неодноразово це доводили. Раніше People’s Project повідомляв про сенсаційне відновлення розтрощеної ноги 19-річного добровольця. А нещодавно лікарі відростили нову кістку пораненому бійцю батальйона “Донбас”.
Решта поранених чекають, поки збираються кошти. Оскільки держава, через законодавчі та інші обмеження, не може підтримувати біотехнології у лікуванні, поранені солдати сподіваються лише на допомогу Народу.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа