Українські громади в світі заперечують свою участь у пропутінському з’їзді в Криму

630_360_1528178495-6707

Голова Об’єднання українців у Польщі Петро Тима заявив, що Об’єднання українців, Союз українців Підляшшя й Українське товариство заперечують, що були пристуні представники української громади на заході в Криму 13 жовтня як інформують ЗМІ Російської Федерації.

Українське товариство у Любліні також оприлюднило заяву у Фейсбуці, в якій підкреслило, що жодна з українських організацій не брали і мають наміру брати участь у заходах, організованих на території окупованого Росією Криму. “З обуренням сприймаємо поширення неправдивої інформації, що представники української громади у Польщі позитивно висловлюються про зміни, які відбуваються в Криму в умовах російської окупації. Маніпуляцією з боку російської пропаганди є поширення інформації про з’їзди чи круглі столи української діаспори в Криму, які насправді не представляють українських громад у світі, у цьому числі у Польщі”, – йдеться в заяві Українського товариства.

.Раніше свою участь у з’їзді заперечили українці Казахстану і Молдови

Нагадаємо: російські ЗМІ інформували, що 13 жовтня представники української діаспори з різних країн, зокрема Польщі, Казахстану, Молдови, Білорусі, Німеччини, Киргизстану, Грузії та Болгарії прибули з візитом до Криму, де запевняли, що окупований півострів, буцімто, є російським.

Ukrainian World Congress – Свiтовий Конґрес Українців

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа