Українець заарештований за наїзд на протестувальників у Міннеаполісі, США

vechirko

У місті Міннеаполіс штату Міннесота, 31 травня стався наїзд на швидкісному шосе, де перебував натовп людей, які протестували через смерть афроамериканця Джорджа Флойда.

Водієм машини виявився 35-річний чоловік з українським ім’ям Богдан Вечірко. Його взяли під арешт без права виходу під заставу. За повідомленням місцевих видань, постраждалих унаслідок інциденту немає. Слідство триває.

vechirko2

Наразі відомо, що Богдан є громадянином США, емігрував в Сполучені штати в дитячому віці. Проживає в штаті Міннесота.

На кадрах видно, що сотні демонстрантів в останній момент встигли  зреагувати на транспорт, що рухався в їх бік, та розбігтися. Коли автоцистерна припинила рух і зупинилася, демонстранти оточили її, намагаючись проникнути всередину.

Богдан Вечірко працював в транспортній компанії Ken Advantage. Наразі компанія співпрацює зі слідством. Раніше Вечірко вже притягувався до відповідальності, але за хуліганство.

Нагадаємо, 25 травня в Міннеаполісі, штат Міннесота, спалахнули масові заворушення через смерть 46-річного афроамериканця Джорджа Флойда, який помер під час затримання поліцією. На нього наділи наручники, повалили на землю і притиснули коліном шию, хоча той кричав, що не може дихати. Чоловік помер в лікарні.

1352843_14201605

В ніч з 28 на 29 року протести переросли в погроми – в Міннеаполісі люди спалили поліцейську дільницю, трощили вітрини магазинів і грабували їх, а також підпалювали автомобілі.

Джерело: Uapost.us

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа