Україна восени на черговій сесії ПА НАТО підніме питання координації дій стосовно Придністров’я

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила народний депутат України, Голова парламентської делегації в ПА НАТО Ірина Фріз.

«Рішення Міністра оборони України про посилення угруповання Збройних Сил України в Одеській області повністю відповідає сучасним безпековим викликам Україні.Військова активність на території невизнаної Придністровської Молдавської Республіки (ПМР), характер військових навчань Оперативної групи російських військ (ОГРВ), а також заяви маріонеткового придністровського керівництва щодо ймовірності звернення до Російської Федерації по допомогу через встановлення прозорого контролю за переміщенням товарів на КПП, що розташовані на придністровських ділянках українсько-молдовського кордону, посилення ЗСУ в регіоні є необхідністю», – зауважила Ірина Фріз.

Парламентар зазначила, що будь-яка присутність національних військових структур є чинником активізації економіки регіону, створення нових робочих місць.

«Так, зокрема, практика США та інших країн НАТО свідчить про значний економічний ефект діяльності військових баз для розвитку території дислокації. Особливо це відчутно в умовах переходу ЗСУ на стандарти Альянсу, коли все більше завдань невійськового характеру віддається на аутсорсінг, а підрозділи безпосередньо концентруються на військовій підготовці, а не на парко-господарській діяльності», – відзначила Ірина Фріз.

За її словами, «із розвитком військової інфраструктури в регіоні та збільшенням угруповання Збройних сил України, будемо розвивати та поглиблювати співпрацю з Румунією, як членом Північноатлантичного Альянсу, для досягнення більшої ефективності при виконанні безпекових завдань у Чорноморському регіоні».

«Як голова постійної делегації України в ПА НАТО, цілком підтримую таку ініціативу та восени цього року питання поглиблення регіональної взаємодії будемо піднімати на черговій сесії ПА НАТО в Бухаресті», – резюмувала Ірина Фріз.

Received: from webmail.uh.ua [93.190.43.23] ; Fri, 23 Jun 2017 18:51:21 +0300

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа