Україна та Канада підписали Технічну Угоду про військову підготовку

photo by Andrei Novitsky_8940

Технічна Угода між Міністерством внутрішніх справ України та Міністерством національної оборони Канади і Канадськими збройними силами покликана покращити військове співробітництво, зокрема, підготовку особового складу, вибухотехнічну та медичну підготовки, модернізацію логістики, професійний розвиток та освіту офіцерів, а також мовні курси та співпрацю у сфері стратегічних комунікації.

У заході взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, командувач НГУ Юрій Аллєров, заступник командувача Канадського командування об’єднаних операцій – начальник штабу Уільям Сеймур, Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук.

Угоду підписали командувач Національної гвардії України генерал-полковник Юрій Аллеров та заступник командувача Канадського командування об’єднаних операцій – начальник штабу генерал-майор Уільям Сеймур.

«Користуючись нагодою, хочу подякувати канадській стороні у підтримці реформ у нашому міністерстві. Мова йде і про допомогу у підготовці поліцейських, і спільні тренінги. І справа не в грошах, а справа в тісній співпраці, яка існує між нашими країнами і відомствами. Ми переймаємо ваш досвід, але я думаю, що багато чому ви навчитесь і в нас, в наших військовослужбовців. В нас є досвід ведення гібридної війни», – сказав Арсен Аваков.

Міністр нагадав, що завдяки підтримці канадської сторони МВС України вдалося реалізувати проект підтримки підготовки українськиї поліцейських, створити Академію патрульної поліції, провести навчальні курси з лідерства для керівного складу поліції, підготувати велопатрульних, експерти з Канади провели тренінги із протидії гендерно-зумовленому насильству та командуванню під час надзвичайних ситуацій. Окрім цього, було створено Українську асоціацію представниць правоохоронних органів.

Заступник командування об’єднаних операцій – начальник штабу Уільям Сеймур зазначив, що Україна та Канада досягли значного успіху в двосторонньому співробітництві.

«Цією угодою ми підкріплюємо наше попереднє співробітництво», – сказав Уільям Сеймур.

Командувач Національної гвардії Юрій Аллєров подякував міжнародним партнерам.

«Національна гвардія, як представник сектору безпеки у системі МВС, потребує допомоги країн, які мають досвід участі в міжнародних операціях», – сказав Юрій Аллєров.

Наразі допомога МВС від уряду Канади здійснюється через проекти Міжнародної технічної допомоги. Зокрема, Проект підтримки підготовки поліцейських, Посилення можливостей Нацполіції та залучення експертів Канадської поліції. Загальна сума допомоги склала близько 16 мільйонів доларів США та восьми мільйонів канадських доларів.

Департамент комунікації МВС України

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа