Україна приєднається до Міжнародного маршу за клімат

Мільйони людей із більш ніж 150 країн візьмуть участь у всесвітніх кліматичних акціях саме 20 вересня. Ці протести приурочені до спеціального саміту ООН із питань клімату, що відбудеться 23 вересня у Нью-Йорку. На ньому лідери країн зберуться, щоб поділитися конкретними планами зі скорочення викидів парникових газів для подолання зміни клімату.

Колона Маршу пройде центральними вулицями Києва – від Михайлівської площі через Європейську до Офісу Президента України (вулиця Банкова, 11). Під стінами Офісу активісти озвучать вимоги Маршу та вручать відповідний лист представнику команди Президента.


Марш підтримують численні громадські організації та рухи, а також відомі люди, зокрема, The ВЙО, Руслана, Олександр Положинський, Yuko, Latexfauna, Уляна Супрун, Майкл Щур.

Які рішення для української влади пропонують активісти?
1. 100% чистої енергетики!
2. “Ні” викопному паливу!
3. Енергоефективність – пріорітет №1!
4. “Ні” дотаціям у тваринництво!
5. Зеленому місту – зелений транспорт!
6. “Ні” одноразовому пластику!
За розрахунками вчених, людство впевнено йде до глобального потепління на більш ніж 4°С до кінця століття. Через зміну клімату в Україні може
повністю або частково затопити 590 поселень, 52 тисячі будівель, 660 екологічно небезпечних об’єктів, 200 тисяч гектарів c/г земель до кінця століття. 75 тисячам мешканців цих територій доведеться шукати собі новий дім.
У серпні 2018 року 15-річна школярка Ґрета Тунберґ вийшла на одиночний пікет до шведського парламенту, вимагаючи зберегти клімат планети придатним для існування. Згодом її ініціативу підхопили школярі усього світу. Вони щоп’ятниці замість уроків виходили до місцевих парламентів і муніципалітетів, щоб запитати: чому ми маємо вчитися заради майбутнього, якщо цього майбутнього може не бути? Якщо одна людина змогла надихнути тисячі, то тисячі нас можуть надихнути владу і спонукати її діяти.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа