У Маріуполі розпочалися заняття в рамках проекту “Школа військових водолазів”

За цим проектом водолази підрозділу Маріупольського загону Морської охорони пройдуть курси інтенсивної професійної підготовки. Інструктори-волонтери зробили колосальну роботу готуючись до навчань. Тим не менш, клопоту у них ще вдосталь. Попереду щільний навчальний графік і багато тренувань як у басейні так і у морі.
Перша частина тренувань проходить у басейні. За основу підготовки взяли таку дисципліну як Акватлон. Акватлон, або підводна боротьба, покликана підвищити загальний фізичний рівень плавців та використовується для підготовки плавців у країнах НАТО.
14
Також в басейні водолази будуть відпрацьовувати вправи на володіння спорядженням та поводження у стресових ситуаціях під водою. Це підготує їх до подальших навчань у відкритій воді.
32
Раніше ми публікували відео з вправою на володіння спорядженням. На відео нижче інструктори проекту показують ще одну з базових вправ – “стрес-тест”. Під час виконання цієї вправи плавець повинен затримати дихання, зорієнтуватися під водою, надягти та перевірити спорядження. Це найлегший варіант вправи яка буде ускладнюватися від занятта до заняття.
41
Крім практичних занять військовим викладають також і теоретичний курс. До 4 липня включно тренування будуть проходити у басейні. Потім тренувальний клас переміститься у море. А це вже нові випробування та складнощі. Ми ж сподіваємося, що весь курс навчання пройде так само гладко як і розпочався.
25
Ми дуже задоволені тим, що організаторам проекту вдалося подолати числені перепони та розпочати навчання. Це дуже важливий крок. Та всі наші подальші зусилля марні без вашої підтримки. Ми сподіваємося на неї, адже тільки разом можемо добитися системних змін.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа