У Луганську викрали голову «Просвіти» Володимира Семистягу

semistjaga_vfКолеги Володимира Федоровича повідомляють, що бойовики прийшли в Українсько-Канадський центр «Відродження», який очолює Семистяга. Під час обшуку було вилучено документацію центру, Володимира бойовики забрали з собою. За попередньою інформацією, Семистяга знаходиться в підвалі захопленого будинку СБУ. Проте з моменту викрадення ні сам він, ні терористи не виходили на зв’язок з родиною заручника, ніяких вимог щодо його звільнення на даний момент висунуто не було.

Активісти побоюються, що бойовики викрали списки членів «Просвіти», серед яких багато активних студентів ЛНУ, а також учасників акцій на підтримку соборної України. У даних списках можуть бути особисті дані членів об’єднання, у тому числі домашні адреси.

Семистяга Володимир Федорович – старший викладач кафедри історії України Луганського національного універститету ім. Тараса Шевченка; член правління Луганської обласної організації краєзнавців; Голова Луганського обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка; головний редактор журналу «Бахмутський шлях»; заслужений працівник освіти України – з 2008.

Джерело: informator.lg.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа