У Києві – музейна презентація підписання Пакту Молотова – Ріббентропа

HitlerStalin

До Дня пам’яті жертв тоталітарних режимів

23 серпня 1939 р. Радянський Союз та нацистська Німеччина підписали пакт Молотова – Ріббентропа, що послужив спусковим механізмом Другої світової війни.

Під час музейної презентації поговоримо про міжнародну ситуацію в Європі 1938–1939 рр., формування й експансію двох тоталітарних режимів. Зразки радянської та німецької пропаганди, які буде представлено, засвідчать антигітлерівські й антибільшовицькі настрої, роздмухувані в країнах до підписання пакту, а спогади учасників – шок від кардинального розвороту. Як реакція Сталіна на Карпатську Україну стала сигналом Гітлеру до зближення з СРСР, а радянсько-німецька торговельна угода – прологом до майбутнього договору?

Учасники заходу дізнаються про зміст таємних протоколів і карт, що впродовж десятиліть залишалися невідомими для наших співгромадян.

Уперше буде представлено збірку нацистських документів 1939 р. про передісторію війни, в якій вміщено текст договору про ненапад між Німеччиною та Союзом Радянських Соціалістичних Республік від 23 серпня 1939 р.

Зустріч відбудеться у просторі експозиційного залу, який розповідає про початок Другої світової війни.

hitlerstalin

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа