У Гартфорді пройшов XXII Конґрес Українців Америки

Повідомлення від Світового Конґресу Українців:

25 вересня 2016 р. Президент Світового Конґресу Українців (СКУ) Евген Чолій привітав XXII Конґрес Українців Америки, найвище зібрання Українського Конґресового Комітету Америки (УККА), що відбулось 23-25 вересня 2016 р. у Гартфорді, США.
Президент СКУ привітав УККА з ефективним представленням українців та українських питань у США та подякував за активну співпрацю з СКУ і його підтримку. Евген Чолій особливо відзначив успішне відкриття пам’ятника Голодомору в столиці США, Вашинґтоні, округ Колумбія, у листопаді 2015 р.
Акцентувавши у своєму виступі на тому, що основна увага діаспори повинна і далі зосереджуватись на захисті територіальної цілісності України, Президент СКУ закликав УККА та його членів активно підтримувати Україну, сини і дочки якої продовжують ризикувати власним життям, захищаючи свою Батьківщину. Це повинно включати підтримку гуманітарних ініціатив та протидію російській дезінформаційній машині шляхом представлення світу нової України.
Евген Чолій підкреслив на необхідності наголошувати владним структурам США на тому, що в найкращих інтересах міжнародного співтовариства є, щоб Україна змогла зупинити просування імперіалістичного агресора далі на Захід, та заохочував до просування прийняття законодавства типу Закону Магницького за порушення російськими владними структурами людських прав та до виключення Російської Федерації з фінансової мережі SWIFT.
Делегати XXII Конґресу Українців Америки обрали на наступний чотирирічний термін новий склад Екзекутиви на чолі з Президентом Андрієм Футеєм.
“Світовий Конґрес Українців вітає новообрану Екзекутиву УККА на чолі з Президентом Андрієм Футеєм і все його членство та сподівається на продовження співпраці в досягненні нашої спільної мети,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.
Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа