У бійця, пораненого під Луганським аеропортом, нові технології відновили кістку ноги

inside310Зміцніла! Пацієнту «Біотеху» Дмитру видалили ортопедичну пластину, яка підтримувала нововирощену кістку стегна. Пластину поставили іще рік тому: за цей час видовжена і зрощена кістка укріпилася настільки, що вже тримається самостійно. Далі – виключно реабілітація та вправи. Сам Дмитро посміхається: і тривала епопея добігає кінця, і ногу вдалось зберегти, а ще й прокинувся після операції – а тут пасочка. Адже надворі Великдень!

112Дмитро долучився до війська ще до війни, пішов служити за контрактом. У АТО брав участь із перших днів, та вже у липні 2014 року, у найгарячіших боях, отримав тяжку рану – на Луганщині, у бойовій операції зі звільнення Георгіївки від окупанта. Тоді багато наших хлопців загинули, а Дмитрові відносно пощастило: відбувся тяжкою раною. Ворожа куля потрощила стегно, хлопця контузило. Череда військових шпиталів, п’ять операцій – у побиту кістку вставили ортопедичний штифт і без жодних рекомендацій надалі відправили хлопця додому.

312На диво, страшний перелом таки зрісся – от тільки нога вкоротилася аж на три з половиною сантиметри. Щойно Дмитро дізнався, що «Біотех» та клітинні технології можуть допомогти, чоловік одразу ж звернувся до клініки ilaya та попросив волонтерів про допомогу. Після першого огляду Дмитрові порадили видалити штифт, адже кістка таки зрослась, а згодом узялися й за лікування. Кістку трохи витягнули, вбрали у апарат Ілізарова, згодом місце ураження заповнили клітинними матеріалами і зафіксували кістку пластиною. Із часом – а насьогодні пройшло уже більше року – кістка відновилася до природної міцності та довжини.

213

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа